Uğur Kurt'un annesine saat koparma davası

Anne Güllünaz Kurt, oğlunu öldüren polisin avukatının saatin kordonunu kopardığı iddiasıyla yargıç karşısına çıktı.

Yayınlanma: 30.05.2017 - 12:23
Abone Ol google-news

Okmeydanı Cemevi’nde Mayıs 2014’te cenaze törenine katılmak üzere beklerken öldürülen Uğur Kurt'un annesi Güllünaz Kurt, oğlunu öldürdüğü için 12 bin 100 TL ceza verilen polis Sezgin Korkmaz’ın avukatı Tolga Yurdakul'un saatinin kordonunu kopardığı iddiasıyla yargıç karşısına çıktı. Anne Kurt, "3 kişinin katilini bıraktılar, bana dava açtılar. Oğlumu geri getirsin ben saat alırım" dedi.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya anne Güllünaz Kurt'tan şikayetçi olan Tolga Yurdakul katılmadı. Baba Kemal Kurt ve Kurt ailesi avukatları katıldığı duruşmada Kurt ailesine destek olmak için CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Mehmet Aksünger ve eski vekil Umut Oran da yer aldı. Güllünaz Kurt duruşmadaki kimlik sorgusu sırasında "Kaç çocuğunuz var" sorusuna "1'ini öldürdüler, 4 çocuğum var" diye yanıt verdi. Güllünaz Kurt savunmasında, "Biz oturuyorduk avukatlarla duruşma salonunda. 'Görüntüler incelensin' dedi avukatımız. Hakim de reddetti. Bunun üzerine polisin avukatı bize bakarak güldü. Ancak ben herhangi bir şey yapmadım. Zaten o sırada ara verildi. Aradan sonra tekrar içeri girdik, bağrışmalar oldu. Etraf da zaten güvenlik ve polis doluydu. Benim avukata vurmam mümkün değildi. Polisleri geçemedim. 3 kişinin katilini bıraktı, bana dava açtı. Oğlumu geri getirsin ben saat alırım" dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Tuncay Şahan, "Olay günü sezginin arkasındaydım, saldırı vardı ama kimin yaptığını görmedim. Arkam dönüktü, bir ara avukatın saatinin düştünü gördüm" dedi.

Savcılar FETÖ'den tutuklu

Avukat Turgut Kazan da, dava konusu olayın Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin kaybolan görüntülerin kurtarılması için talepte bulunmaları ile ilgili olduğunu anımsattı. Avukat Kazan, "Biz görüntülerin Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderilerek kurtarılmasını istedik. Duruşma savcısı bunu tepkili bir şekilde reddetti, avukat da gülüyordu. O ret mütalaasını veren savcı olayları telefonuyla çekiyordu. O tepkiye yol açan savcı Mehmet Ali Şelli de tutuklandı" dedi. Avukat Kazan, avukat Tolga Yurdakul'un İzmir'de polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun'u kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle mahkum ettirdiğini kaydetti. Uğur Kurt’un öldürülmesine ilişkin davanın 3 Aralık 2015’teki duruşmasında Kurt ailesi avukatları olaya ilişkin görüntülerin incelemesinin Jandarma Kriminal Laboratuarı tarafından yapılmasını talep etmiş, avukat Yurdakul da talebin reddedilmesini istemişti. Bu durum duruşmada gerginlik yaşanmasına neden olmuştu. Savcı Ali Görel'in başlattığı soruşturma kapsamında anne Kurt'un ifadesi alınmadan iddianame hazırlanmış, basit yaralama ve hakaret suçlarından 3,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti. Soruşturma savcısı Ali Görel darbe girişiminin ardından tutuklanarak ihraç edildi.

Avukat Tolga Yurdakul'un mazeretini kabul eden mahkeme duruşmayı 13 Haziran'a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler