Nihat Doğan'a kötü haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen ve Muğla'da davası görülen darbeci askerlerin, duruşmaya takım elbiseyle getirilişini eleştirerek 'Alçak gardiyanlar' diyen Nihat Doğan hakkında kamu davası açıldı.

Yayınlanma: 06.06.2017 - 08:15
Abone Ol google-news



Muğla E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü ve 133 infaz koruma memuru, bir televizyon programında darbe soruşturmasında yargılanan askerlerin duruşmalara takım elbiselerle getirilmesini eleştirerek, 'alçak gardiyanlar' diyen Nihat Doğan'dan şikayetçi oldu. Muğla Asliye Ceza Mahkemes'inde Doğan hakkında "Birden çok kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit" suçlamasıyla kamu davası açıldı. İddianamesi kabul edilen davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

"23/02/2017 tarihinde şüpheli Nihat Doğan'ın bir ulusal kanalda yaptığı program sırasında, Muğla E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü ve İnfaz Koruma Memurlarına yönelik sarf ettiği sözler sebebiyle yürütülen soruşturma sonunda; bu memurlardan 133 şikayetçinin başvurusu üzerine hakkında 'Kamu Görevlilerine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit' suçlarından Türk Ceza Kanunu 125/1, 125/2, 125/3-(a), 125/4, 43/2, 106/1-2. Cümle, 53/1, 58 maddeleri gereğince cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmıştır. Muğla Asliye Ceza Mahkemesince iddianame kabul edilerek kovuşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler