Gazetemiz internet bölümü Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tahliye edildi

Gazetemiz internet bölümü Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında tahliye kararı verildi. 59 yaşına bastığı 8 Haziran'da hakkında iddianame düzenlendiğini öğrenen Güven tahliye edildi.

Yayınlanma: 14.06.2017 - 17:40
Abone Ol google-news

<video:761181>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabah gazetesinin silinen anons tweeti ile gazetemizi hedef göstermesi sonucu tutuklanan cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven 30 gün tutukluluğun ardından tahliye edildi. 

Başsavcı Mustafa Alper’in 10 Mayıs'taki trafik kazasında yaşamını yitirmesini, “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” tweetiyle duyurmuştu. Tweet, kısa süre sonra silinmiş ancak Sabah gazetesi buna rağmen gazetemizi hedef tahtasına oturtmuştu. Gazeteci Nedim Şener de silinen tweeti 11 Mayıs'ta Twitter’dan paylaşarak, “Sevgili Orhan Erinç büyüğümüz, şu başlığı atan hayvanı Cumhuriyet çatısı altında tutmayın” diye yazmıştı. Tüm bu yaşananların üzerine Güven, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “kişinin hatırasına hakaret” suçlarından 12 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. 4 günlük gözaltının ardından Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Celal Sarıdere ifadesini aldığı Güven'i terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 15 Mayıs'ta tutuklanmıştı.
İddianame hazırlandı
Güven hakkında “örgüt propagandası” “terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak” iddiaları ile cezalandırma talep edilen iddianamede İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Yapılan incelemenin ardından Güven'in tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

 OĞUZ GÜVEN'DEN İLK AÇIKLAMA: HUKUKU GUGUK YAPTILAR

Tahliye edilen Oğuz Güven cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilere dikkat çekerek, “Bir yanım Silivri'de kaldı. Bütün arkadaşlarımızın tahliyesini istiyoruz. Bu kadar hukuksuzluk içinde, hukuku artık 'guguk' yaptılar hakikaten. Bir ay kaldım, suç yok ortada. Tutuksuz yargılanabilecek insanlar. 160 tane gazeteci var(cezaevinde). Bunlara dışarıda terörist diyorlar. Hepsinin geçmişleri belli insanlar. Cumhuriyet Gazetesi'nden arkadaşlarım 12 kişi içeride. Muhasebecimiz bile içeride. Hepsinin çalıştıkları yer belli. Bunları tutuksuz yargılamak mümkün. Vicdanların çürüdüğü, köreldiği bir noktaya geldik artık. Gönlümün yarısı bu arkadaşlarda" dedi.

“ÇIKTIĞIM İÇİN SEVİNÇ DUYAMIYORUM"
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile yıllarca beraber çalıştıklarını anlatan Oğuz Güven, “Çıktığım için sevinç duyamıyorum, buruğum. Enis Berberoğlu ile Hürriyet Gazetesi'nde 8 yıl birlikte çalıştım. O'nu muhabirliği döneminden tanıdım. Bir milletvekili olarak tutuklandı. CHP burada hata yaptı. Bu iş kendilerine kadar vardı. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla başlayan süreçte iş artık HDP'den çıktı, CHP'ye kadar vardı. Gidişat iyi değil. Enis Berberoğlu, bu ülkenin amiral gemisi Hürriyet Gazetesi'nde yıllar boyu genel yayın yönetmenliği yapmış, bu ülke için kafa yormuş bir insan. Dediğim gibi çok buruğum, sevinç duyamıyorum. Burada arkadaşlarımı bıraktım. Böyle bir hukuk olmaz. Bu insanlar yıllardır gazetelerde çalışıyor. Hepimizin tanıdığı, bildiği insanlar. Gerçekten çok üzgünüm. Tahliye olduğuma sevinemiyorum. Kalbim onlarla birlikte" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler