Mahkemeden MHP'li muhalifleri üzecek karar

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi MHP'li muhaliflerin 19 Haziran 2016'da gerçekleştirdiği tüzük kurultayının iptaline karar verdi. Kararın ardından açıklama yapan Meral Akşener, "Adaletin Ruhuna El Fatiha" yorumunda bulundu. Sinan Oğan ise " Dün FETÖ'nün emrine giren Adalet bugün AKP'nin emrindedir" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

Yayınlanma: 20.06.2017 - 10:22
Abone Ol google-news

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verildi.

MERAL AKŞENER: ADALETİN RUHUNA EL FATİHA

Kararın ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, "Kongre iptal oldu.Tam 10 dakikada dava bitti.10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi.700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden mitinglerinin yer aldığı kısa bir video ile tepki gösterdi. 

Akşener, "Yargı yoluyla bir partinin kongre yapması engellenebilir. Yargı yoluyla bir partinin demokratik şekilde genel başkan değiştirmesi önlenebilir. Ancak yargının da yargıyı muhalif partilere karşı kendi silahı olarak kullanan ezici hakim gücün de engellemeyeceği bir şey var. O da milletimizin mevcut kötü gidişattan duyduğu rahatsızlık ve bundan kurtulma yolundaki giderek artan istek ve arzusu. Bunu engelleyebilecek bir güç dünyada yok. Sonuç olarak; zamanı gelmiş bir düşünceyi önlemeye  ne yargının ne de kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullandı. 

"BEN KADIN HALİMLE KORKMUYORUM. SİZ ERKEK HALİNİZLE KORKMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?" 

Yaptığı miting ve toplantılarındaki cümlelerin yer aldığı videoda Akşener şu ifadeleri kullandı: "Ne kadar korkuyorlarmış bizden. Sıfatı olmayan, partisi olmayan, partisinden atılmış, bir vakir kadından ne kadar çok korkuyorlarmış. Ben kadın halimle korkmuyorum. Siz erkek halinizle korkmaya utanmıyor musunuz?" 

"DÜN FETÖ'NÜN EMRİNE GİREN ADALET, BUGÜN AKP'NİN EMRİNDEDİR"

Sinan Oğan da mahkeme kararına ilişkin değerlendirmelerini Twitter hesabı üzerinden paylaşarak şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl yaptığımız kurultay AKP'nin talimatlandırılmış hakimlerince iptal edildi. Kurultay kararları yok sayıldı. Bu karar göstermiştir ki, Türkiye'de Adalet iktidarın emrindedir. Adalet hakimlerin vicdanları yerine hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ'nün emrine giren Adalet bugün AKP'nin emrindedir. Bugün en acil konu Adalet'i iktidar ve FETÖ tahakkümden kurtarmaktır. Adalet'i tahakkümden kurtarmadan Türkiye normalleşemeyecek, ülkede demokrasi sağlanamayacaktır. Talimatlandırılmış emir kulu hakimler ve mahkemeler MHP delegesinin özgür iradesinin üstünde değildir, olamaz. MHP'de Ülkücü İrade'yi hakim kılana ve Türkiye'de de Adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir. Türkiye'de "Adalet" kelimesini görünce artık benim aklıma bir partinin isminin içindeki bir kelime ve komşumuz Adalet teyze geliyor."

HALAÇOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

MHP’den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

''Topkapı Sarayında en yüksek kuleye Kasr-ı Adl, yani Adalet Kulesi adı verilmişti. Divân-ı Hümayun, yani yasamaya yetkili kurul orada toplanır ve kararlar alırdı. Bu kulenin diğer kulelerden daha yüksek olmasının sebebi ise, her şeyin üstünde adalet olduğunu simgelemesiydi. Nitekim padişahlar yeni bir yer fethettiklerinde orada yaşayan halk için 'Adaletnâmeler' çıkarırlardı. Yani devrine göre Osmanlı Adil bir hukuk devletiydi. İşte bu sebeple de devlet 624 yıl ayakta kalmıştır. Bir partinin delegelerinin küçük hükmünün üzerinde, yarıdan fazlasının imzasıyla ve üstelik Yargıtay kararıyla toplanan bir kurultay yine bir mahkeme kararıyla tamamen yok sayılıyorsa bunun adına herhalde hukuk dense bile adil bir hukuk düzeni denemez. Bu tür devletlerin ayakta kalmaları da maalesef çok zordur. Türk milleti çoook zorluk aşmıştır. Her şeye rağmen bu zorlu günleri de birlik-beraberlik içinde ve sağ duyuyla aşacaktır inşallah. Hiç kimse unutmasın ki, Bilge Han atamızın dediği gibi, 'üstte mavi gök çökmedikçe, aşağıda yağız yer delinmedikçe Türkün ilini ve töresini kim bozabilir.' Önemli olan bütün vatanseverlerin, sadece vatan ve bayrak için ve Türk Milleti'nin geleceği için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri.'' 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler