Sur’da salgın hastalık riski!

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Amed Ekoloji Derneği’nde basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 23.06.2017 - 17:01
Abone Ol google-news

Platformu Sözcüsü Büşra Cizrelioğulları, halkın evlerini terk etmek istememesi üzerine mahallede elektrik ve sularının kesildiğini belirterek, “Bu yıkımın bu şekilde devam etmesi halinde olası göçün, yoksulluğun ve travmanın sorumluluğu bu yıkımı yürüten ve kararını verenlere ait olacağı bilinmelidir. Bu mahallelerdeki yapıların yüzde 87’si sağlam olmasına rağmen alanın yüzde 42’si yıkılmıştır. Bu durumda yurttaşların halen yaşadığı ve yıkılmak istenen yüzde 58’lik kısım, riskli olmamasına rağmen yıkılmak istenmektedir” dedi.

Çöpler toplanmıyor, kanalizasyon açık, sular kesik!

SES, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası ve Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi ise Diyarbakır Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Ortak açıklamayı okuyan SES Şube Eşbaşkanı Gönül Adıbelli, belediyenin çöpleri toplamadığını, kanalizasyon ve rögar kapaklarının çıkarıldığını vurgulayarak, “Su şebekelerinin kesik olması nedeniyle, bidon, tenekeler, kap kacak taşıma araçlarıyla su sevkiyatı yapılmakta ve mahalle sakinleri ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamaktadır. Eğer içme ve kullanma suyuna erişim engelleniyorsa bu durum sağlıksız ve salgın hastalık için büyük bir tehlike içermektedir. Sur’da yaşanan durum kaygılarımızı haklı çıkarmış, mahalleye tanker ile taşınan içme ve kullanma suyu nedeniyle özellikle çocuk ve yaşlı kesim de ishal olayları baş göstermiştir. Sağlıksızlığa yol açan koşullar ortadan kaldırılmaz ise salgın hastalıkların görülmesi kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi ibe herkesi bayramın 2’nci ve 3’üncü günü Sur’da bayramlaşmaya çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler