Askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

ERZİNCAN'ın Yaylabaşı Beldesi'nde PKK'liler askeri konvoyun geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Yayınlanma: 25.06.2017 - 12:32
Abone Ol google-news

Olay bugün Erzincan'a 17 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı Beldesi'nde meydana geldi. Askeri araçların geçtiği sırada PKK'liler önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlama, askeri araç geçtikten sonra meydana geldiği için herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadı.

Olay üzerine Yaylabaşı Beldesi'ne çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi ve patlamayı gerçekleştiren PKK'lilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İKİNCİ BOMBALI DÜZENEK ARAMASI YAPILDI

Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı Beldesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenmiş bombalı saldırının ardından ikinci bir düzenek ihtimaline karşı arama çalışması yapıldı. Saldırının ardından özel harekat, jandarma ve güvenlik korucularının katılımı ile geniş çaplı operasyon başlatılırken, bölgeye getirilen iş makinesi ile ikinci bir patlayıcı arandı.

Karayolu araç trafiğine kapatılırken, bombalı düzeneğe ait kablo, güç kaynağı ve el telsizi bulundu. Yapılan aramada ikinci bir düzenek bulunmazlen, karayolu yaklaşık iki saat sonra yeniden trafiğe açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler