Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler mesajı: Haksız yere tutuklular

Adalet Yürüyüşün'deki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan tutuklu gazeteciler için mesaj var.

Yayınlanma: 25.06.2017 - 21:35
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün bayramda da süreceğine dikkat çekerek, “Gönül isterdi ki farklı partilerden hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler. Onların içinden de mağdur olan, haksızlığa uğradığını düşünenler var. Belki cesaret edemiyorlar, belki daha farklı pozisyonları var ama ortada bir gerçek var; Ankara İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitireceğim” dedi. Adalet Yürüyüşü’nün on birinci gününe denk gelen Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Kılıçdaroğlu, konaklama alanı olan Bolu Organize Sanayi Bölgesi TIR parkında basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sabah saatlerinde rahatsızlanmasını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş, bu vesileyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek istedim” dedi. Çok sayıda mağdur insan, haksız yere hapishanede kalan pek çok kişi olduğuna dikat çeken Kılıçdaroğlu, “Onların da adalete ihtiyacı var. Biz yürüyüşümüzü kararlılıkla, sevgiyle, hoşgörüyle bayramın da amacına uygun olarak sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu toplumun her kesimi biliyor” dedi.

‘Her santimi yürüyeceğim’

Kılıçdaroğlu “Kaç adım attınız. Gerçekten sürekli yürüyor musunuz diye merak ediliyor” denmesi üzerine de şu karşığılı verdi: “Kaç adım attığımı bilmiyorum. Kilometreyi üç aşağı beş yukarı tahmin ediyoruz. Henüz üçte birini geldik, biraz aştık. Üçte ikisi daha henüz var ve yolumuza devam edeceğiz. Şöyle bir düşünce var ‘Gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu? Yoksa arada bir otobüse binip yola devam edip sonra tekrar mı yürüyor’ diye. Ankara İstanbul yolunun her santimini yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok. Çünkü her santimini yürüdüğünüz zaman aslında hedeflediğiniz ya da düşündüğünüz adaletin gerçekleşebileceğine inanıyorsunuz. Çünkü siz gösteriş için bunu yapmıyorsunuz. Bireysel çıkarınız için de yapmıyorsunuz. Bu bir partinin de meselesi değil. Ama ülkenin buna ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı dile getiriyoruz. Aslında gönül isterdi ki farklı partilerden hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler. Onların içinden de mağdur olan, haksızlığa uğradığını düşünenler var. Belki cesaret edemiyorlar, belki daha farklı pozisyonları var. ama ortada bir gerçek var Ankara İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitireceğim. Her santimini...”

Terazi yok...

Kılıçdaroğlu “Kaç kilogram kaybettiniz?” sorusu üzerine de “Emin olun terazi olmadığı için kilo aldım mı, kaybettim mi bilmiyorum. Ama şöyle bir gerçek var büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir. Ama öyle çok bariz kilo değil. Onu hissetmiyorum. Belki vücut da biraz toparlandı. Yürüyüş güzel bir şey aslında. Zaman zaman kaslarda hafif aksamalar oluyor. Sağ olsun hocalarımız hemen müdahale ediyor, gereğini yapıyorlar” dedi.

Öçten arınmalı

Hapiste yatan pek çok gazeteci arkadaşımız haksız yere tutulduklarını gayet iyi biliyorlar. Onların yüksek morale sahip olmalarının temel nedeni de haklı olduklarına inanmalarıdır. Haksız yere hapse atıldılar, haksız yere suçlandılar, haksız yere suçlanmaya devam ediyorlar. Ama sizler basın mensubunuz bir kamu görevi yapıyorsunuz, halkı bilgilendiriyor, aydınlatıyorsunuz. Çoğunlukla siyasileri eleştirip, övüyorsunuz. O konuda da siyasilerin size şükran borcu var. Çünkü normalde sıradan bir vatandaşın söyleyemeyeceği veya karşı karşıya gelemeyeceği düşünceyi, eleştiriye sizler dile getiriyorsunuz. Biz o açıdan da siyasetçi olarak size minnet borcum var. Hapiste kalan bütün gazeteci arkadaşlarıma özellikle onların da bayramını kutluyorum. Öğrencilerin var, onların bayramını kutluyorum. Haksız yere yatanlar var onların bayramını kutluyorum. Kader mahkûmu dediğimiz insanlar var onların da bayramını kutluyorum. Hatta haklı yere mahkûm olmuş vatandaşların da bayramını kutluyorum. Sonuçta hepimiz bu güzel ülkede yaşıyoruz.

Bu güzel ülkeyi cennete döndürmek hepimizin ortak görevi. Ama maalesef üzülerek ifade ediyorum, zaman zaman cehenneme döndürüyoruz bu ülkeyi. Yolda gelirken o kadar güzel doğa ile karşılaştık ki. Yeşilin bütün tonlarını görmek mümkün. Düşündüm ‘Şu ormanda kim bilir hangi canlılar var ve mutlular’ dedim. Ama bizler kentlerde yaşayan insanlar olarak çok mutlu değiliz. Sebebi de siyaset aslında. Siyaseti biraz insani değerler üzerine kurmak, hırslardan, öç duygularında, kin duygularından biraz arındırmak gerekiyor. Umarım bu adalet yürüyüşü amacına ulaşır. Daha sağlıklı daha sağduyulu eleştiriler yaparız birbirimize karşı ve Türkiye daha iyisini hak ediyor. Bunu hep birlikte gerçekleştirmiş oluruz.

Devlet Bahçeli’yen bozkurt yanıtı

Yaptığı her hareketin samimi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, içten pazarlıklı bir adam olmadığını, neye inanıyorsa, doğrusu neyse onu yapmaya çalıştığını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bayram sabahı ikircikli, yapmacık bir tavır içine girmek istemem. Eğer bir bozkurt işareti yapan birisi bana destek verip alkışlıyorsa, benim de ona destek vermem, alkışlamam lazım. Ben de adalet istiyorum, o da adalet istiyor. Yani sonuçta farklı partilerden olabiliriz ama samimi olarak bu ülkeye adaletin gelmesini istiyoruz. Her söylediğim sözün, kurduğum cümlenin samimi olduğuna herkesin inanmasını isterim” dedi.

Pensilvanya’yı izliyor

Başbakan Yıldırım’ın “FETÖ adalet yürüyüşünü ayakta alkışlıyor” yönündeki açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Vallahi bilmiyorum. Demek ki izliyorlar Pensilvanya’yı. Kalkıp ayakta alkışladığını banda almışlardır herhalde. Almışlarsa biz de görelim bakalım. Niye ayakta alkışlıyor” dedi.

Katılım olabilir

“Diğer partilerden ve HDP’den katılım olacak mı?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Emin olun o konuları pek takip etme zamanım yok. Ama arkadaşlarla arada bir konuşuyoruz. Katılmak isteyenler var. onlar da belli bir zaman dilimi içinde belki katılabilirler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Gülmen ve Özakça'ya seslendi: Lütfen bırakın

Konuşması sırasında Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in süren açlık grevine de dikkat çeken Kılıçdaoğlu, Özakça ve Gülmen’e şöyle seslendi: “Lütfen açlık grevini bırakın. Toplumun büyük bir kısmı aslında sizi destekliyor. Siz sadece ve sadece uğradığınız haksızlığın giderilmesini istiyorsunuz. Görevinize dönmek istiyorsunuz. Biz de destekliyoruz. Sorgusuz sualsiz görevine son verilen yüz bini aşkın kişi var. belki bazı işlemler doğru bazı işlemler yanlış olabilir. Zaten ‘At izi it izine karıştı’ diye zaman zaman söyleniyor iktidar kanadından, demek ki yapılan işlemlerin bir kısmında haksızlık olduğunu onlar da biliyorlar. Umuyorum kısa süre içerisinde haksızlığınız giderilmiş olur. Bu iki arkadaşımın açlık grevini sonlandırmasını talep ederim. Onlardan istirham ediyorum, rica ediyorum hayatınızı karartmayın. Çok ağır bir yük, görev üstlendiniz, yapıyorsunuz da ama artık bunu sonlandırın, hayatınıza kıymayın.”

Bayram sabahı mesaisi

Kılıçdaroğlu, dün sabah Karaağaç Köyü’ndeki Karaağaç Mahallesi Cami’ne geldi. Kılıçdaroğlu, burada bayram namazını kıldı. Kılıçdaroğlu’nun, cami içinden görüntü alınmasına “dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini” gerekçe göstererek izin vermediği öğrenildi. Namazın ardından cemaatle bayramlaşan Kılıçdaroğu, imam ile birlikte dua etti. Kortejin güvenliğini sağlayan polis ve jardarmayla da tek tek tokalaşarak bayramlaşan Kılıçdaroğlu, köyde de vatandaşların bayramlarını kutladı, köy kahvaltısı yaptı. Kılıçdaroğlu’na bayramlaşma sırasında adaleti temsilen bir terazi hediye edildi. Daha sonra kamp alanına dönen Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bayramlaştı.

Miraz için adalet

Henüz 7 aylıkken annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte cezaevine girmek zorunda kalan Miraz bebeğin babası Cengiz Akbaba da çocuğunun fotoğrafıyla adalet nöbetine katıldı ve bir süre Kılıçdaroğlu’yla sohbet etti.

Kuru sıkı provakasyon

Adalet Korteji, Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nden ayrıldıktan kısa süre sonra beyaz bir araçtan kuru sıkı silahla hava ateş açıldı. Kortejden pek çok kişi kurusıkı silahın sesini duydu. Olaya tanık olanlar aracın modelini ve plakasını korteji takip eden polis ekiplerine bildirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, provokasyonlara karşı partilileri uyararak “Günlerdir özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar yemeklerinde, adalet yürüyüşünü hedef gösterip, provokatif sözler söyledikçe, münferit de olsa bir takım olaylar yaşanıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler