Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 14'üncü gününde, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. İstanbul'a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız" dedi.

Yayınlanma: 28.06.2017 - 10:33
Abone Ol google-news

<video:769625>

 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 14'üncü gününe, Düzce Kalıcı Konutlar yolu Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanından başladı. Öncesinde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün 14'üncü günündeyiz, yine güzel bir gün. Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor" dedi.

'ELLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN ŞİDDETE KALKMADI VE KALKMAYACAK'
Yürüyüş sırasındaki protestolara değinen Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben, gerek arkadaşlarım, gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz güzel bir örnek olması açısından Türkiye geleneği açısından güzel bir örnek olması açısından son derece önemli. 'Adalet, adalet, adalet' dedik ve bu bağlamda yürüyüşüme devam ediyoruz. Azimli, kararlıyız" diye konuştu.

'HER TÜRLÜ BASKIYA, PROVOKASYONA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ'
Kılıçdaroğlu, "İstanbul'a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız. Dün de söylemiştim 12 maddelik bir uyarı metni, genelge hazırlamıştık. Katılımcıların tamamı bu genelgeye uydu. Bütün  katılımcılara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

<video:769545>

DP GENEL BAŞKANI UYSAL DA KATILDI

Düzce çıkışında devam eden Adalet Yürüyüşü'ne 14'üncü günde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yanında, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da destek verdi. Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyen Gültekin Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe 1000 partili ile destek verdiklerini söyledi. Uysal, 2015 yılındaki seçimlerde partinin sloganının da 'Herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için zenginlik' olduğunu hatırlatarak CHP liderinin başlattığı yürüyüşe destek verme kararı aldıklarını ifade etti. 

<video:769653>

BOZKURT İŞARETLİ VE ATATÜRK PORTRELİ DESTEK

Yürüyüşçüler Düzce çıkışında İhsaniye mevkisine yaklaşırken 'Bozkurt' işareti yapıp Atatürk fotoğrafı taşıyan bir kişi MHP'li olduğunu, ancak Adalet Yürüyüşü'nü desteklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Bozkurt' işareti yapan başka bir gençle de bir süre yan yana yürüdü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 14'üncü günün ikinci etabını da tamamlayarak kent çıkışındaki İhsaniye mevkisinde mola verdi.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri, Adalet Yürüyüşü'ne katıldı

İlk etap sorunsuz bir şekilde geçilirken ilk mola Küçük Melen yanında bulunan Konsopa Otel önünde verildi.

Molanın ardından Adalet Yürüyüşünün ikinci etap yürüyüşü başladı. Sosyalist Enternasyonal Başkanı Luis Ayala, Başkan Yardımcısı Umut Oran ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP’li Umut Oran, perşembe günü de yazarları tutuklu olan Cumhuriyet ve Sözcü gazetesini ziyaret edeceklerini bildirdi.

Dünyada 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına "Adalet Yürüyüşü"ne destek verecek Luis Ayala’nın Türkiye’den perşembe akşamı ayrılacağı kaydedildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

CHP’in Adalet Yürüyüşü’nde Düzce’deki kamp alanı önüne hayvan gübresi dökülmesi olayında gözaltına alınan Serdar A., İlhami.Ç. ve Serdar Arslan S., emniyetteki işlemleri ardından ‘Çevreyi kasten kirletmek' suçundan sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 3 kişi savcılıktaki ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

DÜZCELİ VATANDAŞIN TEPKİSİ

Öte yandan gübre henüz temizlenmeden kamp alanından geçen Düzceli Münir Emiral’ın duruma tepki gösteren videosu sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i telefonla arayıp gübrenin kaldırılmasını istediğini söyleyen Emiral, “Bu AK Parti’nin zararına. Böyle cahillik olmaz, böyle enayilik olmaz. Halk Partisinin genel başkanına pislik yapıyorsun” dedi. Emiral, telefonda görüştüğü bir kişiye de, “Düzce’yi pislediniz. Yarım saate bu temizlenmezse sizi Reis’e şikayet edeceğim” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler