Büyükada'da serbest bırakılan dört hak savunucusu için yakalama kararı

İstanbul Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 4 insan hakları savunucusu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 17:13
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükada'da gözaltına alınan 10 insan hakları savunucusunun 6'sı tutuklanmış 4'ü serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan 4 hak savunucusu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

İnsan hakları savunucuları Büyükada’da dijital güvenlik ve stresle baş etme toplantısında gözaltına alınmış, hangisi olduğunun belirtilmediği bir terör örgütüne yardım etme iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Günal Kurşun, Ali Garavi ve Peter Steudtner tutuklanmış. Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan, İlknur Üstün adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

ALMANYA: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERE BU ŞEKİLDE DEVAM EDEMEYİZ 

Alman insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanması Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni bir krize yol açtı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın Alman Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Büyükelçinin çağrılmasıyla başlayan gerginlik Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in 'tehditlerin olduğu bir ortamda Türkiye'deki yatırımlarını garanti edemeyeceklerini' ve 'Türkiye'ye seyahat etmek isteyen herkes için risklerin söz konusu olduğu' açıklamasıyla had safhaya ulaşmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada 'Almanya'nın kendine çeki düzen vermesi gerektiğini' söylemişti.

Havuz medyasından bir rezillik daha... Gazetecilere "Kaos Planı" iftirası 

AB Komisyonu Sözcüsü Schinas'tan tutuklu hak savunucularının serbest bırakılması çağrısı

Almanya'dan çok sert açıklamalar... Türkiye ile ilişkilere bu şekilde devam edemeyiz

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler