ASELSAN ölümlerini araştıran "FETÖ" tutuklusu savcıdan kafa karıştıran açıklama

ASELSAN'daki mühendis ölümlerini araştıran FETÖ tutuklusu eski savcı Murat Demir mahkemede soruşturmaya ilişkin konuştu. Eski savcı, "intihar olamayacağını dosyaya koydum, tayinim çıktı, dosya elimden alındı" dedi.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 08:56
Abone Ol google-news

"FETÖ" soruşturmaları kapsamında tutuklu olarak yargılanan eski savcı Murat Demir mahkemede görev aldığı döneme ilişkin konuştu. Demir, "ASELSAN’da çalışan mühendislerin ölümü ile ilgili soruşturmayı yürüten eski savcı Demir, çarpıcı bilgiler verdi: Mühendis Hüseyin Başbilen’in intihar etmiş olamayacağına dair raporu dosyaya koydurdum. dosya elimden alındı, tayinim çıktı.

FETÖ tutuklusu ASELSAN savcısından çok tartışılacak ifade

FETÖ tutuklusu eski savcı Murat demir'in hmahkemedeki ifadesinin detaylarını Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge yazdı. Habere göre FETÖ tutuklusu eski savcı, "2011 yılından itibaren yürütmeye başladım. Bu dosyada, ölen mühendis Hüseyin Başbilen’in intihar etmiş olamayacağına dair raporu dosyaya koydurdum. Yine Hüseyin Başbilen’le ilgili adli tıptan rapor talep edip bu raporun dosyaya girmesini sağladım. Bu dosya ile ilgili aktif şekilde çalışırken tayinim çıktı. Dosya elimden alındı" ifadelerini kullandı.

 İşte Fatih Çekirge'nin o yazısından başlıklar;

"Murat Demir, 2011’de Aselsan’daki mühendis ölümlerini soruşturan savcıdır.

 Bakın mahkemede ne diyor:

 “Aselsan’da çalışan mühendislerin ölümü ile ilgili soruşturmayı 2011 yılından itibaren yürütmeye başladım. Bu dosyada, ölen mühendis Hüseyin Başbilen’in intihar etmiş olamayacağına dair raporu dosyaya koydurdum. Yine Hüseyin Başbilen’le ilgili adli tıptan rapor talep edip bu raporun dosyaya girmesini sağladım. Bu dosya ile ilgili aktif şekilde çalışırken tayinim çıktı. Dosya elimden alındı. Bu dosyada bazı şüpheli durumların ortaya çıkmasının engellenmesi için tayinimin çıkartıldığını düşünüyorum. Bu tayinimde yine FETÖ örgütünün mensuplarının rolü olduğunu düşünüyorum.”

 Şu cümleyi bir kez daha yazıp altını çiziyorum:

 “Mühendis Hüseyin Başbilen’in intihar etmiş olamayacağına dair raporu dosyaya koydurdum. Yine Hüseyin Başbilen’le ilgili adli tıptan rapor talep edip bu raporun dosyaya girmesini sağladım...”

 Peki ne olacak şimdi?"

Savcı manipülasyon yapıyor olabilir mi?

 "Eski savcı Demir’in bu ifadesi üzerine alternatifleri sıralarsam:

 1) Savcı Aselsan soruşturması sırasında FETÖ tarafından tayini çıkartıldığını söyleyerek, kendisinin FETÖ’cü olmadığını ispat etmeye çalışıyor. Kendisini kurtarmak için böyle söylüyor olabilir...

 2) Acaba neden onca yazı yazdığımız halde savcı bu konuda o günlerde tek kelime etmedi?

 3) Dosyadaki o rapor ne oldu? Adli Tabip’ten gelen rapor ne diyordu?

 4) Acaba savcı Demir dosyanın bir soruşturmaya dönüşmesini engellemiş olabilir mi?

 5) Her durumda dosyada Başbilen’in intihar etmediği yolunda bir rapor olduğu ortaya çıkıyor. Bu da dosyanın yeniden gündeme gelmesine neden olabilir.

 Başbilem muamması

 Hüseyin Başbilen önemli projeler üzerinde çalışıyordu.

 - Uzak mesafede daha etkili keskin nişancı tüfeği... Milli Tank Projesi ve F-16’nın nişan sistemleri üzerinde çalışıyordu.

 Başbilen, arabasında boğazı ve bileği kesilmiş olarak bulunmuştu. İntihar üzerinde durulmuştu. Ancak savcı Demir’in bu ifadesiyle dosyada farklı bir rapor olduğu ortaya çıkıyor.."

 Bir süre önce Aselsan’da bir FETÖ soruşturması açılmış ve bazı isimler gözaltına alınmıştı..."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler