FETÖ tutuklusu Tuğgeneral Arslan'a tahliye

Tokat'ta 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, bugün görülen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yayınlanma: 24.07.2017 - 18:51
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi ardından tatil için gittiği Antalya'da gözaltına alınıp 18 Temmuz 2016 tarihinde Tokat’ta tutuklanan eski Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlamasıyla dava açıldı.

Tokat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Arslan bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Örgüt ile bağı olmadığını ifade eden Arslan, tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, ifadeler ve kanıt durumunu dikkate alarak bu istekleri kabul etti. Arslan, 1 yıl 6 gün süren tutukluluğunun ardından kaldığı Çamlıbel Cezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Arslan cezaevi çıkışında ailesi ve yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Eşi Hamide Arslan eşine sarıldı. Cezaevi çıkışında konuşan Adnan Arslan davasının devam ettiğini ve Türk adaletine güvendiğini söyledi. Duruşma, 27 Eylül'e ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler