“Samimiysen Oğan’ı ihraç et!”

"Yeni devlet kuruyoruz, kurucu lideri Erdoğan" diyen AKP'li Ayhan Oğan için "partimizi bağlamaz diyen Babakan yıldırım'a bir tepki de CHP'li Mehmet Tüm'den geldi:: Samimiysen Oğan’ı ihraç et!”

Yayınlanma: 06.08.2017 - 16:54
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım’ın eski AKP MKYK Üyesi Ayhan Oğan'ın “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözleriyle ilgili “Bazı televizyon programcılarının söylediği laflar partimizi bağlamaz” ifadesine Özgür Özel'den sonra benzer bir tepki de CHP’li Mehmet Tüm'den geldi:Samimiysen Oğan’ı ihraç et!

 

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, eski AKP MYKK Üyesi Ayhan Oğan’ın “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine yönelik AKP tarafından verilen tepkinin samimi olmadığını ifade etti.

 “AKP’li Oğan’ın sözleri yabana atılmamalı, AKP’nin asıl hedefi laik demokratik düzendir”

Başbakanın Oğan’a gösterdiği tepkinin konuyu geçiştirmeye yönelik olduğunu belirten CHP’li Tüm şunları söyledi:

 “AKP’li Oğan’ın cümlelerine dikkat ederseniz ilk gün AKP’den kimse tepki göstermedi. Kitlesel bir tepki geldikten sonra ancak bir iki cümle basit eleştirilerde bulundular. Başbakanın ‘bizi bağlamıyor’ sözü de konuyu geçiştirmeye yöneliktir. Son günlerde yaşanan gelişmelere bakınca AKP’nin rejimle bir sıkıntısı olduğunu açıkça görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde, cihat eğitimi müfredata eklendi. Müftülere nikah kıyma yetkisi verildi. Önceki gün Atatürk büstüne havrayla saldırı yapıldı ve polisler teröriste sadece izledi. Milli eğitim Ensar’a ve dinci gruplara teslim edildi. Çanakkale’de ne idüğü belirsiz sarıklı cübbeli bir polisin yıllarca görev yaptığı ortaya çıktı. Ve en son AKP’li Ayhan Oğan ‘yeni devlet kuruyoruz’ masalını dile getirdi. Sadece son 10 günde yaşanan bu olaylar bile, AKP’nin OHAL rejimiyle aslında neyi hedeflediğini açıkça bizlere gösteriyor. AKP’li Oğan’ın sözleri yabana atılmamalı, bu sadece sahibine yaranmak için söylenmiş sözler değil, AKP tarafından sistematik bir şekilde işlenen anti demokratik ve darbeci tutumun basit bir özetidir. Asıl hedef devletin ‘laik, demokratik’ düzenidir.”

 “Başbakan sözlerinde samimiyse Ayhan Oğan’la ilgili gereğini yapar!”

 AKP’li Oğan’ın sözlerinin açıkça Anayasal suç olduğunu belirten CHP’li Tüm, “?AKP’nin ortağı MHP bile Oğan’ın saçmalıklarına tepki gösterdi. Kendi ortakları bile bunu kabul edemiyor. Bu durumda konuyu ‘bizi bağlamaz’ diye geçiştirmek bu politik tutumu bir yerde beslemektedir. Bu ve benzeri sapkın görüşlerin ve saçmalıkların önünü almak istiyorsanız, bu kişilere karşı net ve somut tepki vermek zorundasınız. Eğer Başbakan Yıldırım söylediği gibi ‘hiçbir şer güç Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı böyle bir girişimde olamayacağını’ düşünüyorsa, AKP’li Oğan’la ilgili gereğini yapmak durumundadır. 16 Nisan sürecinde Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum da “Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor” demişti. Ne yazık ki ona yönelik hiçbir tepki gösterilmedi. Umarım Oğan’ın saçmalıkları da bu şekilde geçiştirilip üzeri örtülemez” dedi.?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler