Aksakallı Kıbrıs yolunda

Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, korgenerallik rütbesindeki son iki yılını adada geçirmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 08.08.2017 - 09:42
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz yıl darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Tugay komutanı olan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin öldürülmesi için Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’e emir veren ve darbecilere karşı mücadelenin simge ismi olan, daha sonra Fırat Kalkanı Harekatı’na komuta eden Korgeneral Zekai Aksakallı’nın Kıbrıs’a atanması bekleniyor.


Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) terfilerin karara bağlanmasına karşın general-amiral düzeyindeki atamalar henüz açıklanmadı. Atamaların önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanabileceği tahmininde bulunan askeri kaynaklar, geçtiğimiz yıl darbe girişimi ile ve Fırat Kalkanı Harekatı’na komuta etmesiyle ülke gündemine yoğun olarak gelen Korgeneral Aksakallı’nın görev yerinde değişime gidilmesi bekleniyor.


Bu değişim nedeniyle Aksakallı’nın geçtiğimiz hafta sonu Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde birlikleri ziyaret ederek vedalaştığı öğrenildi. Aksakallı’nın yeni görev yerinin büyük olasılıkla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı olduğu öğrenildi.


ÖKK’ye veda etmeye hazırlanan Aksakallı’nın görev değişimine sıcak baktığı, “Yoğun bir dönem geçirdim, değişiklik iyi olur” yorumunu yaptığı öğrenildi. Egzama rahatsızlığı bulunan Aksakallı’nın Kıbrıs’a yabancı olmadığı, adada çalıştığı dönemde Cumhurbaşkanı Askeri Danışmanı olarak daha önce görev yaptığı da öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler