Valilik sanat şenliğini yasakladı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek Mahallesi'nde bugün başlaması ve 3 gün sürmesi planlanan 'Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği', valilik tarafından yasaklandı.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 17:30
Abone Ol google-news


Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği Festival Komitesi'nce 11-12-13 Ağustos 2017 tarihlerinde Berçenek'te düzenlenmek istenen şenlik, Kahramanmaraş Valiliği tarafından yasaklandı. Yasaklama sonrası valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Afşin Kaymakamlığınca yapılan risk analizi çerçevesinde; ilçe sınırları içerisinde tesis olan huzur ve güven ortamı ile kamu düzeninin bozulmaması, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, planlanan etkinlik 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç Maddesi ve 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11'inci Maddesi doğrultusunda ilçe genelinde yasaklanmasına karar verilmiştir."

TOMA ile önlem alındı

Bu yasağın ardından güvenlik güçlerince mahalle de polisler TOMA ile önlem alındı. Mahalle Muhtarı Mevlüt Kul, şenliğin Berçenekli olup İstanbul'da oturan birkaç kişi tarafından düzenlenmek istendiğini, ancak valilik tarafından OHAL sürecinde değerlendirilerek yasaklandığını söyledi. Kul, güvenlik önlemleriyle ilgili olarak da, "Artık ne tür duyum ve bilgiler aldılar bilmiyorum ama asker ve polislerimiz sadece güvenlik amaçlı köye geldiler. Zaten kendilerinin köyümüzde rutin devriyeleri de oluyor. Yani herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

'Aşık Mahzuni'yi anma etkinliği değil'

Sosyal medyada yayılanın aksine şenliğin; merhum Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlenen bir etkinlik olmadığını da ifade eden Kul, şunları söyledi:

"Her zaman Aşkı Mahzuni Şerif'i anma etkinliği düzenliyorduk, insanlar ilk önce öyle sandı. Ancak anma olmadığı anlaşılınca ilgi körelmişti. Yani bu Mahzuni Şerif anısı için düzenlenen bir festival değil ve olsa da zaten iptal edilmezdi. Kültür sanat şenliği adı altında birkaç arkadaşımızın organize etmeye çalıştığı bir etkinlik, kesinlikle Aşık Mahzuni Şerif'i anma etkinliği değil. Zaten Aşık Mahzuni Şerif'i anma etkinliği Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle yapılıyor. Son 2 yıldır Türkiye'deki canlı bomba olayları nedeniyle güvenlik amacıyla da anma etkinliğine ara verdik. Her zaman çok yoğun katılım olduğu için riske edemezdik."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler