Başakşehir’de FETÖ izleri

Güle n’in çiftliğinin parasını ödeyen Katırcıoğlu ailesinin avukatlarından biri İrfan Öge. Savcılığa göre Öge’nin cemaat kuruluşlarıyla şüpheli para trafiği var. Avukat İrfan Öge, AKP’li Başakşehir Belediyesi’ne yüksek ücretlerle hukuk hizmeti veriyor. Öge’nin avukatlığını üstlendiği diğer şirketler de cemaatle ilişkili.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 05:18
Abone Ol google-news

AKP’li Başakşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milat olarak kabul ettiği 17-25 Aralık’tan sonra cemaatle ilişkili isimlere kıyak geçmeye devam etmiş. FETÖ’yle ilişkisi deşifre olan isimden 2017 yılında avukatlık danışmanlık hizmetini alan AKP’li belediyenin birçok tartışmalı projesinde cemaatle bağlantılı isimlerin izleri var.

2017 yılının Ocak ayında Kaynak Holding’e yönelik soruşturma kapsamında FETÖ’nün Pensilvanya’daki 400 dönümlük çiftliğinin parasını ödeyen Abdullah ve Ali Katırcıoğlu’nun tüm mal varlığına tedbir konuldu. TMSF yetkilileri kayyım olarak atandı. Katırcıoğlu ailesinin vekil olarak tayin ettiği Ali Katırcıoğlu’nun torunu Fethullah Demircan ile Avukat İrfan Öğe ile Azim Gayrimenkul’ün yetkililerinden Halit Keleş’in şahsi mal varlıklarına da tedbir konulmasına karar verildi. Abdullah Katırcıoğlu, Mustafa Talat Katırcıoğlu ve Ali Katırcıoğlu’nun şahsi mal varlıklarını yönetmek amacıyla şüpheliler Fethullah Demircan ile İrfan Öğe’nin vekil olarak tayin edildiklerine dair vekâletnameler bulunduğunu belirten savcılık, MASAK tarafından yapılan incelemelerde bu kişilerin başta Katırcıoğlu ailesi olmak üzere Amerika ve yurtdışında bulunan cemaat kuruluşlarına para aktaran kişi ve kurumlarla kaynağı belli olmayacak şekilde şüpheli para trafiklerinin mevcut olduğuna ilişkin deliller olduğunu açıkladı.

Bir yıl öncesi, yıl 2016... Avukat İrfan Öğe, Başakşehir Belediyesi’nin pazarlık usulü ile yapılan “Avukatlık Danışmanlık Hizmeti Alımı” ihalesine giriyor. 25 Nisan 2016 tarihinde “01.05.2016-31.12.2016 tarihleri arasındaki dönem için 161.000 TL bedelle sözleşme” imzaladı. Öğe, mal varlığına tedbir konulduktan sonra Başakşehir Belediyesi’nin açık usul ile yapılan “Avukatlık Danışmanlık Hizmeti Alımı” ihalesine tekrar girdi. Bu kez 20 Ocak 2017 tarihinde, “20.01.2017- 31.12.2017 tarihleri arasındaki” dönem için 562 bin 680 TL bedelle yeni sözleşme imzaladı. AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın hukukçu meslektaşı olan Öğe, Madımak davasının sanıklarını savunan ekipte Uysal ile birlikte yer alan isimlerdendi. Bu isimle ilgili Cem Küçük 19 Ağustos 2015’te Star gazetesindeki köşesinde şunları yazıyor:

“Ali Katırcıoğlu FETÖ yapılanmasının en önemli isimlerinden biri. FETÖ Üst İstişare Kurulu Üyesi. FETÖ’nün en önemli finansör ve işadamlarından biri. Fethullah Gülen, Katır isminden hazzetmediği için ona Kervancı Ali adını takmış. İşte bu Ali Katırcıoğlu’nun Abdullah adında bir oğlu var. Fethullah Gülen kendi yapılanmasında para sahiplerini genelde kendi akrabalarıyla evlendirmiş. Abdullah Katırcıoğlu da 1989’da Fethullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in kızı Hümeyra Gülen ile evlendi. Üç çocukları oldu. Ocak 2015’te Abdullah, eşi Hümeyra Katırcıoğlu’ndan boşanmayı gündeme getirdi. Bunun sebebi gönlünü kaptırdığı 1989 doğumlu Kırgız Nigora Kudratilaeva’ydı. Nigora çok iyi Türkçe biliyor. Abdullah, Kırgızistan’da ona bir ev aldı. Ancak Kırgızistan’a son gidişinde pasaportuna el konulduğu için Türkiye’ye gelemedi. Bu sorunu aşmak için FETÖ’nün Kırgız imamı ve Abdullah devreye girdi. Pasaport işi halledildi. İşin ilginç yanı yapılan hülle. Nigora 2013 Mart’ında Abdullah Katırcıoğlu’nun boşanma avukatlığını yapan İrfan Öğe girdi. Öğe’nin teyzesinin oğlu Doğan Kaşıkçı ile Nigora Kudratilave evlendirildi. Yani hülle yapıldı. Böylece Nigora rahatça Türkiye’ye gelebilecekti ve nitekim geldi de. İşte Ali Katırcıoğlu, oğlunun boşanma isteğini Pensilvanya’da Fethullah Gülen’e anlattı. Büyük kriz çıktı. Hümeyra Katırcıoğlu boşanmaya yanaşmadı ama Abdullah kararlıydı. Sonuçta Fethullah Gülen’in ikna etmek için sarfettiği sözleri bir işe yaramadı ve Abdullah ile Hümeyra Katırcıoğlu çifti 30 Haziran 2015’te boşandı. FETÖ yapılanmasında bu boşanmanın önemi şu: FETÖ’de artık gönül işleri ayağa düşmüş durumda. Herkese mutacı diyorlar ama esas mutacı FETÖ’cülerin kendisi.”

Gülen’in damadının şirketine kıyak!

İrfan Öğe aynı zamanda Atmaca Grup’un avukatlığını üstleniyor. Atmaca Grup ve iştiraki olan MFA İnşaat, Bahçeşehir Konakları, Bahçeşehir Park Evleri ve Bahçeşehir Gölet Park Projesi olmak üzere, Bahçeşehir’de çok sayıda projeyi inşa ediyor. 2015 yılı Nisan ayında Bahçeşehir’de protestolara neden olan Gölet Projesi’nin ihalesini MFA İnşaat’ın dahil olduğu Atmaca Grup almıştı. Fethullah Gülen, MFA İnşaat’ın eski ortağı Mehmet Fatih Ağgül’ün eşinin amcası. Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in kızı Afra ile evli. Mehmet Fatih Ağgül ve kardeşi Lütfü Ağgül 2014 yılına kadar MFA İnşaat’ın ortakları iken, Mehmet Fatih Ağgül 28 Şubat 2014’te MFA İnşaat Sanayi Ltd Şirketi’ndeki hisselerini kardeşi Lütfü Ağgül’e devretti. Lütfü Ağgül’de 18 Ağustos 2016 tarihinde MFA’daki hisselerini Adem Atmaca’ya devrederek ortaklıktan ayrıldı.

FETÖ’cü genel müdür

Erzurum’un Aziziye ilçesindeki bir arsanın, “belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek FETÖ’ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı” iddiasına ilişkin 10’u tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada, aralarında eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in de yer aldığı 21 sanığa çeşitli hapis cezaları verildi. Fatih Cengiz, 23 Şubat 2016’da gözaltına alındı, 3 Temmuz 2017’de FETÖ’ye finans sağlama suçu nedeniyle 6 yıl hapse mahkûm oldu. 27 Ağustos 2015’te Fatih Cengiz, Başakşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Başakkent İnşaat A.Ş. Genel Müdürü olarak atanmıştı. Cengiz gözaltına alındıktan yaklaşık 1.5 ay sonra 6 Nisan 2016’da iş akdi feshedildi.

‘Beraber yürüdüler bu yollarda’

Başakşehir’de CHP’yi Meclis Üyesi olarak bir dönem temsil eden, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Serdar Bayraktar gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir kamu idaresinin işlerini; cemaat, parti, eş ve dostlarla yürütmesi yanlıştır, kamuyu maddi manevi zarara uğratır. Bütün bu süreçte hepsi oradaydılar, yıllardır bu böyle devam edip geliyor, hep beraber yürüdüler, hep beraber yürüyorlar...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler