Gadir Hum kutlandı

Alevi esnaf etkinliklere katılmak için bir günlüğüne kepenk açmadı.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 23:03
Abone Ol google-news

Gadir Hum Bayramı, Hatay’da kutlandı. Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi vekil tayin ettiği gün olarak kabul edilen Gadir Hum Bayramı’nda Aleviler, Samandağ ve Defne başta olmak üzere birçok ilçede sabahın erken saatlerinde türbelere akın etti.

Getirilen kurbanlar türbelerde kesildi, ardından büyük kazanlarda hazırlanan, içerisinde buğday-et karışımının olduğu “Hirise” adı verilen güne özel yemek hazırlandı. Hazırlanan yemekler vatandaşlara ikram edilirken, dar gelirli vatandaşlara kurban eti dağıtıldı. Esnaf da Gadir Hum Bayramı nedeniyle etkinliklere katılmak için bir günlüğüne kepenk açmadı.

İskenderun Alevi Kültür Derneği Başkanı Nihat Yenmiş, “Bugünün kutsal sayılması, günün namazla, niyazla, ibadetle geçirilmesi ve bayram olarak kutlanması, Alevilerin Kuran’ın, Hz. Muhammed ve ehlibeytinin takipçisi olduğunu belirten sonsuz sevgi ve saygısının göstergesidir” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Lütfü Savaş ise “Etnik, bölgesel ve dinsel çatışmaların etki alanını alabildiğine artırdığı günümüzde zengin kültürüyle bütün insanları harmanlayıp din ve mezhep ayırımı yapılmaksızın tüm insanları kucaklayan ülkemizde başta Hatay olmak üzere birçok il ve ilçede Gadir Hum Bayramı coşkuyla kutlanmaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler