‘Reis’e hakaret soruşturması

Akademisyen Cenk Yiğiter, ‘Eskiden reis denilince aklıma Temel Reis gelirdi, artık yav...n biri geliyor’ diye yazınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretle suçlandı.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 07:31
Abone Ol google-news

Kanun hükmünde kararname ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Hakkında zorla getirilme talimatı verilen Yiğiter, çarşamba günü ifade verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sözleşmeli öğretmen alımı için geçen yıl düzenlediği sözlü sınavda öğretmenlere, “Reis deyince aklınıza kim geliyor” diye sorulması tartışma yaratmıştı. KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, o dönemde Facebook hesabında, “Eskiden reis denilince aklıma Temel Reis gelirdi, artık yav...n biri geliyor” diye yazdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyet üzerine Yiğiter hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla soruşturma başlattı. Hakkında zorla getirme kararı alınan Yiğiter, yaptığı açıklamada “Görüldüğü üzere bu cümlede ne Cumhurbaşkanı var ne de başka bir devlet ‘büyüğü’. Reise hakaret suçu diye de bir suç yok sanıyorum, malum ülkemiz reislerden geçilmiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler