Erdoğan'dan yurtdışında eğitim açıklaması: Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiler

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"nde konuştu: Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüler. Kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenler Batı'nın gönüllü ajanları haline geldi.... Erdoğan'In çocuklarının tamamı yurtdışında eğitim görmüştü.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 09:15
Abone Ol google-news
<video:828412>

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip erdoğan,Mandarin Otel'de gerçekleşen "TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"nde konuştu. İlim ve fen tahsili için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiklerini söyledi. 

İşte Erdoğan'ın vakfın gençlerine hitaben yaptığı konuşmasından ilgili bölüm;

"Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiler"

Konuşmasında, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirten Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı'ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü anlattı.

 Buradaki amacın Batı'nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır." diye konuştu.

İlim ve fen tahsili için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiklerini ifade etti.

 "Beynini Pensilvanya'da yaşayan bir şarlatana ipotek etmiş mankurtlar"

 "Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de benzer kesimlere medeniyet coğrafyamızda çokça rastlıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünün faili olan Fetullahçı Terör Örgütü işte böyle bir güruhtur. Beynini Pensilvanya'da yaşayan bir şarlatana ipotek etmiş bu mankurtların neler yapabileceklerini hep beraber gördük, yaşadık, Bunların içinde proflar da var, bunların içinde multimilyarder zenginler de var ama bunların hiçbiri kar etmiyor. Satmaksa, iradeyi ve aklı kiraya vermekse verdiğin andan itibaren işte tablo bu olacaktır. Ruhunu 1 dolara satışa çıkaran bu insan müsveddeleri 15 Temmuz gecesi bize tarihimizin en büyük ihanetini yaşatmıştır.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çocukları İşadamı Remzi Gür'ün sponsorluğunda yurt dışında eğitim görmüştü;

Sümeyye Erdoğan

Ramsey ve Gürman Giyim'in sahibi Remzi Gür'in sağladığı bursla ABD'de Indiana Üniversitesi The School Of Public and Enveriomental Affairs ( Kamu ve Çevre İşleri) departmanında Policy Studies (Politika araştırmaları sosyoloji ve siyaset okudu. Yüksek lisansını ise Londra'da London School of Economics'te sosyal politikalar bölümünde STK'lar ve Kalkınma üzerine yaptı.

Bilal Erdoğan

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra ABD‘ye Üniversite okumaya gitti. Bilal Erdoğan, 2003’te Harvard Üniversitesi‘nde yüksek lisans yaptı. Kasım 2004’ten itibaren Dünya Bankası’nda stajyer olarak çalışmaya başladı. Stajını tamamlayınca Washington‘un önde gelen araştırma kuruluşlarından Brookings Institute‘de araştırma görevlisi olarak iş başı yaptı.2005’te Washington yakınlarında, Maryland eyaletinin College Park’taki Colesville RD’de mortgage’a girdi, 261.5 bin dolara daire aldı.

Burak Erdoğan

Bilgi Üniversitesinde okudu. Londra'da burslu olarak ekonomi eğitimi aldı.İstanbul Kasımpaşa askeri hastanesinden alınan raporla askerlikten muaf tutuldu.

Esra Erdoğan

ABD'de Indiana Üniversitesinden 2003 yılında mezun oldu.California'da bulunan Berkeley Üniversitesi'nde lisans üstü eğitim aldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler