Cumhuriyet Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü (Prio), bu yıl önerdiği beş aday arasında gazetemiz Cumhuriyet ve eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a da yer verdi.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 17:10
Abone Ol google-news

 

 

Dünyanın en prestijli barış ödülü olan Nobel Barış Ödülü için aday gösterme süreci dün sona erdi. Bütün dünyadan Nobel Barış Komitesi'nin akredite ettiği 100'ün üzerinde kuruluş kendi aday adaylarını komiteye teslim etti.

Oslo'daki Nobel Barış Ödülü Komitesi'ne her yıl aday adayı önerilerinde bulunan kurumlardan Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü (Prio), bu yıl önerdiği beş aday arasında gazetemiz Cumhuriyet ve eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a da yer verdi.

Prio'nun listesinde Cumhuriyet ve Can Dündar 3. sırada yer aldı. Adaylık gerekçesinde Can Dündar'ın gazetecilik yaptığı için soruşturmalara maruz kaldığı vurgulanırken gazetemiz için de "Türkiye'nin en eski gazetesi Cumhuriyet basın özgürlüğünün simgesi oldu" ifadeleri kullanıldı.

Adaylık önerisinde, "Verilecek ödül Erdoğan rejiminin laik cumhuriyetin altını oymasına karşı bir mesaj niteliği taşıyacağı"nın altı çizildi.







Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler