4 aylık hamile hemşireye hastanede saldırı

Yıllardır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşanan sağlık çalışanlarına saldırı olayına Kocaeli’nde bir yenisi daha eklendi. Hasta yakını, kendisini duymadığını iddia ettiği 4 aylık hamile hemşireye saldırdı.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 21:04
Abone Ol google-news

Kocaeli’nde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir hemşire ile Üroloji polikliniğinde görevli sekreter Erkin Özdemir, hasta ile yakınlarının saldırısına uğradı. İlk olay hastanenin acil servisinde yaşandı. Triaj odasında görevli 4 aylık hamile Aysun Işık’ın yanına gelen bir hasta yakını, ‘Niye beni duymadın’ diyerek saldırmaya başladı. Önce masada bulunan bilgisayar ekranını Işık’a fırlatan saldırgan, daha sonra hamile hemşirenin kolunu sıktı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olaya hastanenin güvenlik elemanları anında müdahale etti. Saldırgan, yakınları ve güvenlik görevlileri tarafından acil servisten uzaklaştırıldı.

Sekreter karateci

Bir başka saldırı olayı ise yine aynı hastanenin Üroloji polikliniğinde yaşandı. Poliklinikte görevli erkek sekreter Erkin Özdemir, sağlık güvencesi bulunmayan bir hasta yakınının saldırısına uğradı. İşlemlerin ücretli olacağının belirtilmesi üzerine sinirlenen hasta yakını, ultrason için de sıra alması gerektiği söylenince sıra bekleyemeyeceklerini ifade ederek Özdemir’in boynuna sarıldı.

Karate antrenörlüğü de yaptığını anlatan Özdemir, “Dövüş taktiklerini uygulasaydım, reaksiyon olarak bir hareket yapsaydım, muhtemelen şu an acilde o yatıyor olacaktı” diye konuştu.

Boğazında morarmalar oluşan Özdemir, aldığı darp raporunun ardından şikâyetçi oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler