Hrant Dink'in arkadaşları: 10 yıldır adalet nerede?

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davaya dün devam edildi. ‘Hrant’ın Arkadaşları’ Dink cinayeti davasının 10 yıl 3 aydır sürdüğünü hatırlatıp, “10 yıl 3 aydır adaletin neresindeyiz” diye sordu.

Yayınlanma: 02.10.2017 - 22:25
Abone Ol google-news

Duruşma öncesi, adliye önünde ‘Hrant’ın Arkadaşları’ açıklama yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Açıklamada “Hrant için adalet için” pankartı açan Hrant’ın Arkadaşları, “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Hrant için adalet için”, “Öldür diyenler yargılansın”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeniyiz” sloganları attı. ‘Hrant’ın Arkadaşları’ adına açıklama yapan Bülent Aydın, Temmuz 2007’de başlayan Dink cinayeti davasının 10 yıl 3 aydır sürdüğünü hatırlattı. “10 yıl 3 aydır adaletin neresindeyiz” diye soran Aydın, henüz cinayetle ilgili tüm kişilerin mahkeme önüne çıkarılmadığını belirterek, “Adaletin çok uzağındayız” dedi. Dink cinayeti davasına Trabzon Jandarma görevlilerinin de eklenmesiyle 50’ye yakın tutuklu sanık olduğunu aktaran Aydın, “Cinayet üzerindeki perde kaldırılmadı. Cinayet aydınlanana kadar takip etmeye devam edeceğiz ” dedi.

‘Neden içerideler?’

Aralarında ‘Hrant’ın Arkadaşları’ndan Özlem Dalkıran’ın da bulunduğu 10 hak savunucusunun delilsiz ve hukuksuz tutukluluklarının 90’ıncı gününe ulaştığını belirten Aydın, şöyle devam etti: “10 yıldır Dink davasında adalet için, Adalet Nöbetçileri’nden olan Özlem Dalkıran 10 hak savunucusu ile beraber 90 gündür özgürlüğünden mahrum. Neden içerideler sorusunun hâlâ bir cevabı yok. Özlem Dalkıran ve arkadaşları için özgürlük istiyoruz. Onların yeri burasıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler