TSK , IŞİD'in yaktığı asker Sefter Taş için anıt yapacak

1 Eylül 2015’te tarihinde, IŞİD tarafından kaçırılan ve 22 Aralık 2016 yılında yakılarak infaz edildiğine dair görüntüleri yayımlanan iki askerden biri olan Sefter Taş için TSK anıt yapacak. Anıt yapılacağı haberini Sefer Taş'ın babası Aydın Taş duyurdu.

Yayınlanma: 09.10.2017 - 19:29
Abone Ol google-news

Görev yaptığı Kilis Sınır Karakolu’ndan 1 Eylül 2015’te tarihinde, IŞİD tarafından kaçırılan ve 22 Aralık 2016 yılında yakılarak infaz edildiğine dair görüntüleri yayımlanan iki askerden biri olan Sefter Taş’ın şehit olduğunu devlet kabul etti. Taş’ın ailesi, uzun zamandır Sefter Taş’ın akıbetine ilişkin bilgi istiyordu. Aile, birçok devlet kurumuna başvuru yapmış ancak sonuç alamamış, son olarak ise dava açmıştı. Davanın hemen ardından devlet yetkilileri Taş Ailesi’nin evine giderek, Sefter Taş’a ‘şehitlik mertebesi’ verildiğini açıklamıştı.

Sefter Taş'ın babası: Anıt yapacaklar

BirGün’e konuşan Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, şunları söyledi: “Taziyeye geldiler, cenaze namazı kılındı. Şehitlik belgesi verdiler, onun dışında bir açıklama yapılmadı. Şu ana kadar teyit etmek için bu kadar uzun süre beklediklerini söylediler. Bunun için bu zamana bırakmışlar. Cenazeyi bulmak için araştırma yapacak devlet. Ulaşılırsa size teslim edeceğiz dediler. Şu an, anıt yapacaklar.”

Kurtulmuş ‘uyduruk görüntüler’ demişti

IŞİD, 22 Aralık 2016 gecesi askerler Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılalarak infaz edildiğine dair 19 dakikalık bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Görüntülerin ardından hükümet tarafından açıklama yapılmamış, gece yarısından itibaren internet yavaşlatılmıştı. Videoda, asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı düşünülen askerdi. Basına konuşan Taş ailesi, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.

Genelkurmay Başkanlığı, görüntülerin incelendiğini söylemiş, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını ifade etmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK’dan teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler” demişti.

Devlet, Sefter Taş’ın IŞİD tarafından yakıldığını kabul etti: Şehitlik verilecek

Devlet Sefter Taş'ın şehit edildiğini kabul etti... Halkevleri bu görüntüleri hatırlattı

"IŞİD'in Türk askerlerini yaktığı iddiası"... Numan Kurtulmuş medyayı tehdit etti

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler