Pendik'te okulda dehşet: Öğrencilerin üzerine kurşun yağdırdı

KADINA şiddet ve bireysel silahlanma lise öğrencisi Helin Palandöken’in hayatına mal oldu. İstanbul Pendik’te bir lisenin yakınlarındaki tren istasyonunda 3 öğrenciye pompalı tüfekle ateş açıldı. Helin yaşamını yitirirken iki öğrenci yaralandı. İntihar girişiminde bulunan saldırgan Mustafa Yetgin yakalandı.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 17:02
Abone Ol google-news

<video:844116>

İstanbul Pendik’te, Mustafa Yetgin (21), arkadaşının otomobiliyle İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 1 kilometre uzaklıktaki Güzelyalı tren istasyonuna gelerek 3 öğrenciye av tüfeğiyle ateş açtı. Karnından vurulan lise 3. sınıf öğrencisi Helin Palandöken (17) yaşamını yitirirken erkek öğrenciler Cemil Y. (17) ve Deniz M. (18) yaralandı. Polisten kaçmak için bir okula sığınan saldırgan, bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu sırada yakalandı. Saldırganın âşık olduğu kızı başka erkeklerle görünce sinirlenip tüfekle olay yerine geldiği iddia edildi. Bir görgü tanığı, “‘Sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?’ dedi. O anda pompalı tüfekle ateş etti” diye konuştu.

‘Takip ediliyorum’ mesajı

Helin Palandöken’in arkadaşları ve akrabaları olay yerine gelerek gözyaşı döktüler. Helin Palandöken’in sosyal medya hesabında kendisini takip eden bir kişi olduğuna ilişkin mesaj paylaştığı ortaya çıktı. Genç kızın mesajında “Sokağa çıkmaya korkuyorum” ifadeleri yer aldı.

Mustafa Y.'nin Pelin P.'ye aşık olduğu ve kızın kendisinden ayrılması üzerine bunalıma girdiği öğrenildi. Okul çıkışına gelen Mustafa Y.'nin Pelin P.'yi erkek arkadaşlarıyla görünce av tüfeğiyle cinayeti işlediği iddia edildi. 

<video:844146>

Olayda yaralan Cemil Y. ve Deniz M. isimli öğrenciler de hastaneye kaldırıldı. Öte yandan saldırganın ambulansla hastaneye götürülüşü ise saniye saniye kaydedildi.

Başsavcılıktan açıklama

İstanbul  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pendik'te 1 kız öğrencinin öldüğü 2 erkek öğrencinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Pendik'te bir okulda öğrenim gören H.P.  isimli kız öğrenci yanında 2 erkek arkadaşı D.M. ve C.Y. ile birlikte okuldan çıkarak Pendik Güzelyalı Metro İstasyonuna geldikleri sırada şüpheli M.Y. tarafından pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu H.P. olay yerinde vefat etmiş yanında bulunan arkadaşları D.M. ve C.Y. ise yaralanmışlardır. Şüpheli M.Y. Olay sonrası yakında bulunan bir okula girerek burada intihar girişiminde bulunmuş ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tedavisi sonrası 14.10.2017 günü ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilecektir." denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler