Platonik aşkı tarafından öldürülen Helin'in Twitter'deki son mesajı

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Silahlı saldırıda genç kızın okul arkadaşları Cemil Y. ve Deniz M. ise yaralandı. Hayatını kaybeden Helin Palandöken'in 18 Eylül'de Twitter'dan 'Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum' diye yazdığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.10.2017 - 11:37
Abone Ol google-news

<video:844116>

Pendik İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Palandöken’in eski sevgilisi Mustafa Yetgin ve okul arkadaşı Cemil. Y., messenger üzerinde tartıştı. Karşılıklı tehdit mesajlarının ardından iki genç Güzelyalı Tren İstasyonu’nda görüşmek üzere randevulaştı.

Babasından Helin'e zor veda

"Helin'in birden fazla katili var"

Okul önünde öldürülen liseli Helin'in tabutunu kadınlar omuzladı

Pendik'te okulda dehşet: Öğrencilerin üzerine kurşun yağdırdı

 Cemil Y., arkadaşları Helin Palandöken ve Deniz M. ile birlikte Güzelyalı Tren İstasyonu’na gitti. Mustafa Yetgin ise pompalı tüfekle buluşma yerinde 3 arkadaşı bekliyordu. Mustafa Yetgin, yanında getirdiği pompalı tüfekle Cemil. Y'ye ateş açtı. Bacağından yaralanan Cemil. Y. yere yığıldı.

Saldırgana engel olmak istyeyen Helin Palandöken ile Deniz M., Mustafa Yetgin’e “Ne yapıyorsun sen” diyerek engel olmak istedi. Bunun üzerine silahı yeniden doğrultan Yetgin, Palandöken'i başından vurarak öldürdü, Deniz M., ise yaraladı.

 Saldırının ardından okula kaçtı

 Olay sonrası kaçarak Pendik Güzelyalı Anadolu Lisesi’ne saklanan saldırgan, kendisini takip eden polislerin okula girdiğini görünce, bir pencerenin camını kırarak aldığı cam parçalarıyla bileklerini kesti. Mobil Okul Timleri, katili kısa sürede yakaladı. Yaralanan öğrenciler Cemil Y. ve Deniz M. ise hastanede tedaviye alındı.

 Cinayetin şifresi Twitter mesajında

 Mustafa Yetgin tarafından öldürülen Helin Palandöken’in 18 Eylül’de Twitter’da “Gizli bir platonik sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” diye yazdığı ortaya çıktı.

Av bayisi çalışanı sorgulandı

Edinilen bilgiye göre, Pendik İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde dün okul çıkış saatinde eski kız arkadaşı Helin Palandöken'i pompalı tüfekle öldürüp, 2 kişiyi ise yaralayan zanlıyı aracıyla olay yerine götüren şahıs gözaltına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda, olayda kullanılan silahın Tuzla'da bir av bayinden satın alındığının tespit edilmesinin ardından av bayisi çalışanı da gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Her iki şüpheli de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

HELİN'İ ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI

Pendik'te pompalı tüfekle ateş ederek bir kız öğrencinin ölümüne, iki erkek öğrencinin de yaralanmasına neden olan 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Mustafa Yetgin'in, mahkemedeki sorgusunda, "Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

SAVCIDA SUSMA HAKKINI KULLANDI

Pendik'te Güzelyalı tren istasyonunda pompalı tüfekle ateş ederek 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken'in ölümüne, 17 yaşındaki Celal Y. ve 18 yaşındaki Deniz M.'nin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, emniyet işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Yetgin, tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

'HELİN PALANDÖKEN VE YANINDAKİLERE AV TÜFEĞİ İLE ATEŞ ETTİĞİMİ KABUL EDİYORUM'

Yetgin'in nöbetçi mahkemedeki sorgusunda, "Ben üzerime atılı suçlamayı anladım. Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Mahkeme, şüphelinin, "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler