Suç yuvası ilim yuvası oldu

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gürpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Pinazoğlu Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nin hikâyesini yazdı.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 14:06
Abone Ol google-news

Gürpınar Belediyesi döneminde, 1988 tarihinde inşaatı başlayan kooperatif alanında bulunan Okutan İş Merkezi, çarşı olarak 1995 tarihinde faaliyete başlamıştır. Ancak bu iş merkezinin büyük bir bölümü boş olduğundan ve sahip çıkılmadığından dolayı buralarda uyuşturucu kullanımı, kumar gibi olumsuz suçlar işlenmeye başlanmıştı. 2004 Yerel seçimlerinde muhtar seçildikten sonra bu çarşı ile ilgili sorunları kurumlara bildirmiş olmama rağmen özel mülk olduğundan dolayı tam olarak müdahale edilemiyordu. Mahallemiz bir suç merkezi haline gelmişti.

2014’te göreve gelen Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile beraber bu çarşının problemlerini görüştüm. Sayın İmamoğlu’nun 10 Kasım 2016’da tamamlanan projesiyle suç merkezi olan bu çarşı, eğitim sanat kültür merkezi haline geldi ve adı da Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi oldu. Şu anda 40 tane derslik, kütüphane, çok amaçlı salon, 2 tane spor salonu, Muhtarlık, Belediye Aile Sosyal Müdürlüğü, çözüm merkezi, sağlık kabini, el sanatları kursları, bale kurslarının yapıldığı bir merkez bulunuyor. Bu proje bölgenin en büyük projesidir.

Bu dönemde tüm muhtarlık binalarımız yenilendi ve fonksiyon olarak genişletildi. Halka daha hızlı ve sağlıklı hizmet vermek açısından muhtarlıklar ile belediye çok koordineli hizmet vermeye başladı. Beylikdüzü’ndeki bu sistemin ben tüm Türkiye’ye örnek olabileceğini düşünüyorum.

ZÜBEYDE ANA SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Eski adı Okutan İş Merkezi olan Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi 10 Kasım 2016 tarihinde açıldı. Merkez isim hikayesini Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Anneler isterse Dünya’yı değiştirir. Annelere güzel çocuklar yetiştirmeleri için doğru ortamları hazırlamak zorundayız. Biz de buraya Atatürk’ün annesi Zübeyde Ana ismi yakışır dedik ve bu ismi verdik” diye anlatıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin girişimiyle kültürel, sosyal, sanat ve spor alanlarına dönüşen Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nin içinde 400 kişilik çok amaçlı salon, gençlik spor merkezi, 40’a yakın derslik, kütüphane ve drama salonu bulunuyor. Merkez 500 mekrekarelik konferans salonu ile yurttaşlara mutlu günleri için bir ortam sunuyor. Merkezde kadınlara yönelik spor salonu, kültürel ve mesleki kurslar, sahne sanatları eğitimi salonu da var. İlçede yaşayan her yurttaş merkezden eşit şekilde yararlanıyor.

Yeni Nesil Belediyecilik

Şehrin ortasında yeni hayat

Gün batımının en güzel hali...

Beylikdüzü’nde ‘sporun’ ayrıcalığı var

Daima özgür, daima mutlu

İnsanla buluşan belediye

Doya doya özgürlük


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler