Yazarımız Ahmet Taner Kışlalı'ya sevgi, saygı ve özlemle

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 21 Ekim 1999’da katledilen akademisyen ve gazetemiz yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 18. yıldönümünde anıldı. CHP’li Levent Gök, “Kışlalı’yı dinleseler bu hale gelmezdik” diye konuştu.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 22:28
Abone Ol google-news

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 21 Ekim 1999 günü katledilen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ikinci genel başkanı, eski Kültür Bakanı, akademisyen ve gazetemiz yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 18. yıldönümünde katledildiği sokakta anıldı.

Anma törenine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile milletvekilleri Mustafa Balbay ve Şenal Sarıhan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya ile Kışlalı’nın ailesi, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Kışlalı için Çayyolu’ndaki evinin önünde başlayan törenin ardından Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda da anılmaya devam etti. Burada gerçekleştirilen programda CHP Çayyolu Temsilciliği, Kışlalı’nın 1997’de Cumhuriyet’e çıkan yazısındaki “Altmış yıl öncesinin Türkiyesi ile bugününkünü kıyaslayın. ‘Gaflet’in yada ‘ihanet’in boyutlarını anlarsınız” sözlerinin yazılı olduğu anıta çelenk bıraktı.

Kışlalı için Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan gömütü başında da tören düzenlendi. Kışlalı’nın katledilmeden önce eline çantasını alarak ilçe ilçe Atatürk’ü anlatmaya çalıştığını belirten Gök, “Şimdiki iktidarın aklı olsa, Kışlalı’yı dinlese dostu olmayan ama düşmanı çok olan bir ülke haline gelmezdik” dedi. Kışlalı’nın Atatürk ilkelerine dokunulmaması gerektiği uyarısını hatırlatan Gök, “Ama şimdi MEB müfredattan Atatürk’ü çıkartıyor. Bunun sonunu Kışlalı anlattı. Böyle yaparsanız Türkiye mozaiğinin altına dinamit koyarsınız diyordu. İktidar gücüyle ders programlarından çıkartabilirler ama kimsenin kalbinden Atatürk’ü, Kışlalı’yı, Uğur Mumcu gibi aydınları çıkartamazlar” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından Kışlalı için “18 yıl önce hain bir suikasta kurban verdiğimiz, değerli akademisyen, yazar ve eski Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı’yı saygıyla anıyorum” mesajını paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler