Bu iftiraların ve yalanların hesabını kim verecek?

Büyükada'da 5 Temmuz'da yapılan toplantı ile ilgili yandaş medyada çıkan onlarca iftira ve yalan iddialara rağmen, ilk duruşmada 8 hak savunucusuna tahliye çıktı.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 10:30
Abone Ol google-news

<video:777314>

Büyükada'da 5 Temmuz 2017'de yapılan toplantıya ilişkin davanın ilk duruşmasında, tutuklu yargılanan 8 sanığın tahliyesine karar verildi.

113 gün sonra özgürler... 'Büyükada'da 8 tahliye

 Mahkeme heyeti kararında, tutuklu sanıklar Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner, İsveç vatandaşı Ali Ghravi, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Yurttaşlık Derneği'nden Özlem Dalkıran, Yurttaşlık Derneği'nden Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programında Proje Uzmanı sanık Veli Acu'nun tahliyesine karar verdi.

 ERDOĞAN 'DARBECİ' İLAN ETTİ

Hak savunucularının gözaltına alınmasının ardından AB'den ve Almanya başta olmak üzere demokratik ülkelerden gelen tepkilere hükümet 'Onlar darbe hazırlığı yapıyorlardı ve casusluk faaliyeti içindeler' şeklinde yanıt verdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Büyükada'da gözaltına alınanlar 15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi' diyerek hak suvunucuları darbecilikle suçladı.

Hak savunucuları, 'Adalet Yürüyüşü'nü kaosa çevirmeyi amaçlamakla suçlandı

 YANDAŞ MEDYA TETİKÇİLİK YAPTI

Aralarında AB ülkelerinin vatandaşlarının da olduğu hak savunucularının tutuklu olduğu sürece, yandaş medya söz konusu kişiler ve yapılan toplantı hakkında onlarca asılsız haber yaptı.

 Akşam gazetesi ise işi daha da ileri götürerek 23 Temmuz 2017 tarihli sayısında "Kaos çıkaracağız gazı kesin" başlıklı haberde, Af Örgütü'nün 2015 yılında kamuya açık yaptığı ve 40 bin imza ile Güney Kore Büyükelçiliği'ne sunulan dilekçeyi 'Suç delili' olarak sundu.

 YALANDA YARIŞTILAR

Takvim gazetesi ise 6 Mart 2017 tarihinde "Büyükada'da karanlık toplantı" başlıklı Mevlüt Yüksel imzalı 'haberinde' iki ABD’li, iki Alman ve bir İngiliz ajanının İstanbul Büyükada’da referandum için “Hayır” kampanyasına verecekleri desteği konuştukları toplantıya ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf servis edildi .

 Ancak o fotoğrafın ABD’nin New Orleans kentinde yer alan New Orleans Convention Center isimli bir kongre merkezinde 29 Eylül 2016 tarihinde yapılan bir toplantıya ait olduğu Twyit.org tarafından ortaya kondu.

 Üstlik, Kongre merkezinin web sitesinde yer alan bilgilere göre Takvim gazetesinde fotoğrafı kullanılan toplantı, yapmakta oldukları fuarları daha etkili hale getirmek isteyen şirket yöneticilerine danışmanlık sağlanması için gerçekleştirilmişti.

 Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında da yalan yanlış haberlerle sanıkları baştan mahkum eden havuz medyası bu konuda 'tetikçi' yayıncılık anlayışına devam ederken, henüz yargı karşısında çıkmamış ve savunma yapmayan insanlar 'ajan', 'darbeci' ve 'suçlu' ilan ediliyor. Oysa yargının bütün siyasallaşmışlığına ve iktidar baskılarına rağmen, havuz medyasında 'mahkum' edilen ve iftira ve yalanlarla mağdur edilen bir çok sanık yargı karşısına çıktıklarında özgürlüklerine kavuşuyor veya beraat ediyor.

 Peki onca yalan ve ifitranın, özgürlüklerinden mahrum bırakılan ve aylarca savunma hakkından mahrum kalan insanların ve yakınlarının hesabını kim verecek? 

İşte yandaş medyanın hak savunucuları hakkında manşetlere taşıdıkları delilsiz iftiralarıdan bir kaç örnek:

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler