Altay siyasete kilitlendi

Bugün toplanacak olan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) gündemindeki en önemli konulardan birini Altay tankının seri üretimi oluşturuyor.

Yayınlanma: 02.11.2017 - 06:45
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün toplanacak olan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) gündemindeki en önemli konulardan birini Türkiye’nin yerli olanaklarla geliştirdiği Altay tankının seri üretimi oluşturuyor. Türkiye’nin Almanya ile yaşadığı ancak seçim sonrasında soğumaya başlayan gerilim, seri üretim konusunu yakından ilgilendiriyor.

SSİK’in 2007’deki kararıyla çalışmalarına başlanan ve Koç Holding bünyesindeki Otokar tarafınan 5 tane prototipi üretilen Altay tankında Alman MTU firmasının MT 883 motoru kullanılıyor. Tanktan ilk aşamada 200-250 tane üretilerek Kara Kuvvetleri’ne teslim edilmesi öngörülüyor. Seri üretim amacıyla Otokar, BMC ve FNSS firmalarının 16 Kasım’a kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) tekliflerini vermeleri gerekiyor. Ancak Otokar ve BMC’nin tankta kullanılması gereken motorları alacakları firma Alman. Türkiye ile bu ülke arasında yaşanan gerilim nedeniyle, Berlin yönetimi bazı silah, mühimmat ve parçaları vermiyor.

Almanya’da seçimlerin sona ermesinin ardından ilişkilerde yumuşama sağlanırsa Altay tankının ilk parti seri üretiminde Alman motoru kullanılmasını sağlayabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler