CHP'li belediyeden referandum kararı

Avcılar Merkez Mahallesi’nde uzun süredir çarşamba günleri kurulan semt pazarının taşınması yönündeki tartışmalar sonunda belediye referandum kararı aldı. Mahalle sakinleri kurulan sandıklarda pazarın akıbetini belirlemek için oy kullandı.

Yayınlanma: 05.11.2017 - 14:35
Abone Ol google-news

Merkez Mahallesi’nde çarşamba günleri Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Pınar Sokak, Demir Sokak ve Beril Sokak üzerinde kurulan semt pazarının uzun süredir devam eden taşınması konusunda belediye referandum kararı aldı. Ambarlı İlkokulunda referandum için kurulan 6 sandıkta mahallede ikamet eden 25 bin vatandaş ve bin 300 esnaf bugün pazarın taşınıp taşınmayacağını belirlemek için oy kullandı.

Seçimin nedeni resmi siteden açıklandı

Avcılar Belediyesi pazarın kaldırılıp kaldırılmaması ile ilgili referanduma kadar gelen süreç hakkında da resmi sitesinden açıklama yaptı. Siteden yapılan açıklamada pazarın kalkmasını ve kalkmamasını isteyen iki kesimin de mevcut olduğu belirtildi. Vatandaşların şikayetlerine de yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ahmet Taner Kışlalı Caddesi ile bu cadde üzerindeki Pınar, Demir ve Beril Sokak’ta oturanlar ve iş yeri sahiplerinin çarşamba günü kurulan gürültüye neden olan semt pazarının kaldırılması yönündeki talepler mevcuttur. Diğer taraftan pazarın kurulduğu cadde üzerinde ikamet eden vatandaşların acil durumlarda, itfaiye ve ambulansın müdahalede bulunamadığı, vatandaşların araç parklarında yaşadığı sorunlar, pazarcı esnafının gürültüsü, öğrencilerin servis hizmeti alamaması ve soğuk hava koşullarına maruz kalmalarının göz önünde bulundurulması, ayrıca teknik hizmet veren personelin meskun mahalde ikamet eden vatandaşlara hizmet verememesi, hırsızlık olaylarının pazarın kurulduğu günde artış göstermesi gibi durumlar beyan edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen bu talepler doğrultusunda pazarın bulunduğu yerden kaldırılması istenmektedir. Görüşünüzü bildirmek için Pazar günü saat 09.00 - 17.00 arasında Ambarlı İlkokulunda yapılacak olan Merkez Çarşamba Pazarının taşınmasına yönelik ‘Halk oylaması’na katılmanız önemle rica olunur.”

“Son kararı halk verecek”

Ambarlı İlkokulunda yapılan seçimde Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, seçim sandıklarını gezerek görevlilerle ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Benli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada son kararı mahallelinin vereceğini belirtti. Vatandaşların seçim kararına olumlu yaklaştığını ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “Merkez Mahallesi’nin Çarşamba Pazarı en eski pazarlarımızdan biri. Ancak sokak pazarlarının taşınması ile ilgili olan uygulamalar, meclis kararları ve kanunlar gereği yapılan çalışmalar sonrasında karar verdik ki bunu halka soralım. En son kararı mahallede yaşayan halk verecek. Merkez Mahallemizin 25 bin seçmeni gelip oy kullanacak. Buradan çıkan kararla pazarın kapalı pazar alanına taşınmasını istiyorlarsa taşıyacağız. Sonrasında pazara gitmek isteyenlere de taşıma hizmeti vereceğiz. Taşınmasını istemiyorlarsa biz de bu kararı uygulayacağız. Seçim kararını herkes olumlu karşılıyor” dedi.
Avcılar Merkez Mahallesi Muhtarı Mehmet Raufoğlu da sandıktan çıkacak sonuca herkesin hareket edeceğini söyledi. Sabah 9’da başlayan seçim saat 17.00 itibariyle sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler