Batmanlı kadınların 'Tandır ekonomisi'

BATMAN'ın Belde Mahallesi'nde yaşayan 5 kadın, evlerinin yanına yaptıkları 4 tandır fırınında, günde 750 tandır ekmeği üreterek, yeni bir ekonomi yarattı. Ürettikleri ekmekleri 2 veya 2.5 liraya satarak aile ekonomisine katkıda bulunan kadınlar, çocuklarının geleceği için çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları işin bir hayli zor olduğunu söyleyen tandır ekmeği üreticisi Tasiha Aydın, "Tandırı kız kardeşlerimizle açtık. Çocuklarımızın geleceği için bu işe giriştik. İşimiz çok yorucu. Ama helalinden para kazanmak için iyi bir iş. Sabah saat 05.00'da itibaren hamur açarak işe başlıyoruz"dedi.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 11:22
Abone Ol google-news
<video:862637>

 



Batman'ın Belde Mahallesi'nde yaşayan 5 kadın, evlerinin yakınındaki bir alanda 4 tandır kurarak yeni bir iş alanı yarattı. Kurdukları tandır fırınında günde 750 ekmek üreten kadınlar, ürettikleri ekmekleri bulundukları yerde 2 veya 2.5 liraya satıyor. Günde 750 ekmek üreten kadınlar, bir taraftan evlerinin ekmek ihtiyaçlarını karşılayıp aile bütçelerine katkı yaparken diğer yandan Batman'ın ünlü tandır ekmeğini vatandaşların sofrasına sunmaya başladı. 5 kadının başlattığı tandır ekmeği üretimi Batman'da diğer kadınların da ilgisini çekmeyi başarırken, sofralarında sıcak tandır ekmeği görmek isteyen vatandaşlar da tandır ekmeği almak için Belde Mahallesi'ne akın etmeye başladı.

Yaptıkları işin bir hayli zor olduğunu söyleyen tandır ekmeği üreticisi Tasiha Aydın, "Tandırı kız kardeşlerimizle açtık. Çocuklarımızın geleceği için bu işe giriştik. İşimiz çok yorucu. Ama helalinden para kazanmak için iyi bir iş. Sabah saat 05.00'da itibaren hamur açarak işe başlıyoruz"dedi. Her gün ekmeğini tandır fırınından aldığını söyleyen müşterilerden Sait Altun ise "Günlük ekmeğimizi buradan karşılıyoruz.Çalışanlar güzel tandır ekmeği çıkararak bize hizmet ediyor. Ekmek çeşitleri fazladır. Normal undan yaptıkları ekmek var, kepeği alınmamış undan yaptıkları ekmek var. Çörek, yağlı ekmek yapılıyor. Tadı güzel tandır ekmeğini üretiyorlar. Evim biraz uzak olmasına rağmen gelip burada ekmeği alıyorum ve memnunum"dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler