Ambulans gelmeyince annelerini sedyeyle eve götürdüler

ADIYAMAN'da, felç geçirip 3 ay önce kaldırıldığı hastaneden taburcu edilen yatağa bağımlı 78 yaşındaki Hatice Ata için istenilen ambulans gelmeyince, çocukları annelerini tekerlekli sedyeyle iterek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evine götürdü.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 17:01
Abone Ol google-news
<video:867465>

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 aydan beri tedavi gören Hatice Ata, bugün taburcu edildi. Ata'nın çocukları Bilal Ata ve Arif Ata, annelerinin eve götürülmesi için 112'yi arayıp ambulans istedi. Ancak iddiaya göre, yaklaşık 3 saat sedye üzerinde bekleyen Ata'nın oğulları ambulans gelmeyince annelerini Yunus Emre Mahallesi'ndeki hastaneden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine götürmek için tekerlekli sedyeyle yola çıktı.

VALİ TESADÜFEN GÖRDÜ
Bu sırada Gerger İlçesi'nden makam aracıyla dönen Vali Nurullah Naci Kalkancı, Atatürk Bulvarı'nda tesadüfen Ata ailesini gördu. Makam aracını durdurup yaşlı kadının oğulları ile görüşen Vali Kalkancı, sağlık görevlilerini çağırdı. Hatice Ata'nın çocukları, Vali'nin talimatıyla bulvara gelen 2 ambulansa annelerin bindirmek istemedi. Vali Kalkancı, Ata kardeşlerin telefon kayıtlarını inceleyerek konunun araştırılması talimatını verip, olay yerinden ayrıldı. Ata kardeşler annelerini yine iterek sedyeyle eve götürürken, 2 ambulans da arkadan aileyi takip etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler