Yalıtımcılardan tepki

Isı Yalıtım Levhaları üreticileri basında her yangın olayı sonrası “mantolamanın yangın yönetmeliğine uygun olmadığına ” yönelik haberlere tepki gösterdi.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 17:39
Abone Ol google-news

EPS Sanayi Derneği (EPSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tiritoğlu, mantolama sistemlerinin son derece teknolojik ve güvenli olduğunu dile getirerek, “Bu sistemlerde kullanılan ısı yalıtım malzemelerinden birisi olan EPS, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği uyarınca da CE işareti taşımakta ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. EPS mantolama alanında bir sistem standartına da sahiptir. Bu standart ta uygun olarak yapılan mantolama uygulamalarında ısı yalıtım malzemeleri duvarla arasında boşluk kalmayacak şekilde yapıştırılmakta ve mekanik olarak dübellerle sabitlenerek üzeri sıva katmanları ile kaplanmakta bu sayede sistemden beklenen fiziki ve yanma dayanımını karşılamaktadır” dedi.

EPS binalarındaki mantolama işleminde üzeri yanmaz bir sıva tabakası ile kaplandığını, birçok işlemden geçtikten sonra son kat olarak yine yanmaz bir mineral kaplama ile dış yüzey sonlandırıldığını belirten Tiritoğlu, “Bütün bunlara rağmen mantolama yapılan binalarda EPS için “aşırı yanıcı” demek en basit ifadeyle cahilliktir. Bu cehalet değilse eğer sektördeki manipülasyonlardan biri yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler