CHP'den TÜRGEV sansürüne itiraz

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Deprem toplanma alanının TÜRGEV'e peşkeş çekildiğini deşifre ettik. TÜRGEV jet hızıyla karar aldırttı ve haberleri erişime engelletti. Bunun adı sansürdür" dedi.

Yayınlanma: 02.12.2017 - 15:07
Abone Ol google-news

<video:865226>

Üsküdar'ın Ünalan Mahallesi'ndeki deprem toplanma alanının ikincisi de imara açılıyor. 60 dönümlük arazinin TÜRGEV'e verileceğini açıklayan CHP'li Barış Yarkadaş, "Buna ilişkin sözlerimi yayınlayan internet sitelerinin haberlerini hakim kararıyla sildirttiler" ifadesini kullandı. Yarkadaş karara itiraz ettiklerini açıkladı.

 "YENİ MAN ADASI GİBİ..."

 İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) başvurusu üzerine haberlerin yer aldığı linkleri erişime kapattırdığını belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Üsküdar'ın 81 bin nüfuslu Ünalan Mahallesi'nde iki deprem toplanma alanı vardı. Ünalan Mahallesi, MAN Adası kadar bir yer... Nüfusu da aynı... Bu mahalledeki yeşil alanın birini Katarlı Emaar Grubu'na verdiler. Deprem toplanma alanı olarak ayrılan arazide şu an AVM ve rezidanslar var. Diğer 60 dönümlük arazi ise TÜRGEV'e peşkeş çekildi. Ünalan halkının depremde toplanıp canını koruyabileceği hiçbir boş alan kalmadı. Ünalan halkı adeta ölüme terk edildi."

 Yarkadaş, yaşananları şöyle aktardı:

 "İkinci arazinin de imara açılacak olmasını Üsküdar İlçe Başkanımız Erdoğan Altan ve mahalle halkıyla birlikte protesto ettik. TÜRGEV, internet sitelerinde yer alan bu haberleri hakim kararıyla sansürletti. O açıklamayı artık internette okuyamıyorsunuz. Ünalan, adeta yeni MAN Adası gibi bir rantiye merkezine dönüştürülüyor. Yeşil alanlar, iktidara ve yakınlarına rant alanı olarak veriliyor."

 "HAKİMLER HABERİN İÇERİĞİNE BAKMIYOR"

 Hakimlerin TÜRGEV'i eleştiren haberleri jet hızıyla erişime kapattığını belirten Yarkadaş, "Yargının ve medyanın üzerinde 'TÜRGEV'in kılıcı' sallanıyor" dedi.

 Erişim yasağı engeline avukatları Turan Aydoğan'ın itiraz ettiğini belirten Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

 "Hakim bu kararı alırken, haberin içeriğine bile bakmamış. Eğer bakmış olsa, bu açıklamayı bir milletvekilinin yaptığını ve erişim engeli kararı veremeyeceğini görürdü. Hakim belli ki; şikayetçinin kimliğine bakıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la özdeşleşen TÜRGEV, bu tür yasaklarla adeta dokunulmaz kılınıyor ve toplumun TÜRGEV'e ilişkin hafızası siliniyor."

 "VEKİLİN KONUŞMASI ENGELLENİYOR"

 CHP'li vekil sözlerini farklı bir noktaya dikkat çekerek sürdürdü ve şöyle konuştu:

 "Hakimin, yaptığım açıklamayı sitelerden sildirmesi ile TBMM Genel Kurulu'na girip kürsüye çıkıp konuşmamı engellemesi arasında hiçbir fark yok. Hakimlik, bu kararla anayasal bir suç işlemiştir. Avukatımız Turan Aydoğan gerekli başvuruları yaptı ve karara itiraz etti. Bu sansürü kabul etmiyoruz. Halka gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz."

 Evrensel, BirGün, Gerçek Gündem, İnsan Haber, Gazete Yolculuk, Diken Haber, Siyasi Haber 3 ve Cumhuriyet gazetelerinin internet sitelerinde yayınlanan haberlerin sildirtildiğini belirten Yarkadaş, "Halkın gerçekleri öğrenme hakkı gasp ediliyor" dedi.

 KASIM AYI DA SANSÜRLE GEÇTİ

Öte yandan katıldığı bir radyo programında medyada yaşanan hak ihlallerine de dikkat çeken Yarkadaş, geride kalan ayda yaşananları şöyle özetledi:

 "Kasım'da 25 gazeteci hakim karşısına çıktı. 5 gazeteci tutuklandı. 38 gazeteciye dava açıldı. 3 meslektaşımıza para cezası verildi. 2 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı. 9 medya çalışanı gözaltına alındı; 6 gazeteci hapis cezasına çarptırıldı. Beş gazeteci ise çeşitli saldırılara maruz kaldı. Gazeteci Ali Tarakçı ise İstanbul'un ortasında silahlı saldırıya uğradı. Evrensel ve Özgürlükçü Demokrasi gazeteleri Bolu Cezaevi'ne alınmadı. Beş kitap cezaevi kapısından geri döndü. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet ve ODA TV'ye dava açtı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler