Berkin bir ameliyat daha oldu

Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı’nda evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu ağır yaralanan ve beyin kanaması geçiren Berkin Elvan dördüncü kez ameliyat masasına yattı. Beyninde sıvı biriken ve geçtiğimiz cuma günü yapılan ameliyat ile sıvısı boşaltılan Berkin Elvan’a bu sabah ise sıvı birikimini önlemek amacıyla “şant” (beyinde biriken su nedeniyle artan kafa içi basıncın azaltılması yöntemi) operasyonu yapıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 2,5 saatlik operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Berkin’in ameliyatının başarılı geçtiği, yoğun bakımda tedavisinin süreceği belirtildi.

Yayınlanma: 13.11.2013 - 09:59
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz cuma günü yaklaşık bir saat süren bir operasyon ile Berkin Elvan’ın beyninde biriken sıvı alındı. Çekilen tomografi sonuçlarının ardından Berkin Elvan bu sabah 10.30 sıralarında yeni bir ameliyat daha geçirdi. Ameliyat sırasında anne Gülsüm Elvan baba Sami Elvan ile ablaları, aile yakınları ve Berkin’in okul arkadaşları da ameliyathane kapısından ayrılmadı. Türk halk müziği sanatçısı Tolga Sağ ile Pınar Aydınlar’da hastaneye gelerek aileye destek oldu. Saat 13.00 sıralarında ameliyathaneden çıkarılan Berkin Elvan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin beyin cerrahisi yoğun bakımı servisine alındı. Berkin Elvan’ın ameliyathaneden çıkarılması sırasında anne Gülsüm Elvan, ablaları ve arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadı. Tekstil işçisi baba Sami Elvan, ameliyatın başarılı geçtiğini, oğlunun iyileşeceğini ve hastaneden hep birlikte sağlıklı çıkacaklarını söyledi. Sami Elvan oğlunun sonuçlarının İngiltere, ABD gibi ülkelere gönderildiğini, ülkemizde ise dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e sonuçları gösterdiklerini anımsatarak “Hemen hemen tüm doktorlar Berkin’in durumu ile ilgili aynı şeyi söylediler. Bu hastanede tedavisinin devam etmesinin daha doğru olduğu kanaatindeler. Hastanede doktorlar elinden geleni yapıyor. Berkin daha iyi olacak” dedi. Oğlunun 5 aydan fazla bir süredir hastanede tedavisinin sürdüğünü, bu sırada uzun bir süre enfeksiyon ile mücadele ettiklerini ve çok zor günler geçirdiklerini kaydeden baba, bu süre içinde hükümetten hiç bir yetkilinin aramadığını da söyledi. Baba, özetle şunları söyledi: “Bu süre içinde Berkin çok zayıfladı. Enfeksiyon tedavisi olumlu sonuçlandı, enfeksiyon kalmadı. Beslenmesi mideden yapılıyordu, son 15 gündür evden getirdiğimiz kemik suyu, sebze çorbası gibi sıvı gıdalarla beslenmesine başlandı. Fizik tedavisi de sürüyor ancak solunum cihazına bağlı olduğu için fizik tedavisi çok küçük hareketlerle, ellerini oynat, göz teması kur gibi yattığı yatağından yapılıyor. Son dönemde seslendiğimizde bize baktığını görüyoruz, belki reflekstir ama bunu görmek bile bizi mutlu ediyor. Her gün hastanedeyiz, iyileşeceği günü bekliyoruz. ”

Soruşturma kapatılmak isteniyor


Berkin Elvan’ın yaralanması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma ise devam ediyor. Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana, soruşturmada bir yol alamadıklarını belirterek “Savcılık, bizim taleplerimizi polise iletiyor. Emniyet ise ‘olay günü orada görevli polis yok’, ‘mobese ya da başka bir kamera kaydı yok’ gibi yanıtlar veriyor.  Bu anlaşılır gibi değil. Soruşturma dosyası kapatılmak isteniyor. Önümüzdeki günlerde taleplerimizi yeniden savcılığa ileteceğiz, emniyetten benzer yanıtlar gelirse bu kez polisler hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ ile şikayetçi olacağız” dedi.

“Adalet için Çağlayandayız”


Taksim Dayanışması, 16 Kasım cumartesi günü saat 14.00’te Çağayan Adliyesi’nde “Berkin için adalet istiyoruz” diyerek bir araya gelecek ve adalet taleplerini bir kez daha haykıracak. Cahit Berkay, Hakan Yeşilyurt, Pınar Aydınlar, Yaşar Kurt, Güvenç Dağüstün gibi çok sayıda sanatçı da 18 Kasım Pazartesi günü Taksim’deki Jolly Joker İstanbul’da saat 20:00 ile 24:00 arasında bir dayanışma konseri düzenleyecek. Konsere bağışla giriş yapılacak ve tüm gelir Berkin’in ailesine verilecek.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler