Gazeteci Sertaç Kayar’a gözaltı

Gazeteci Sertaç Kayar, Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Kayar, “Suçlama yapmış olduğum bütün haberler. Haber konusu olan her şeyi bana suçlama olarak sordular” diye konuştu.

Yayınlanma: 19.12.2017 - 18:39
Abone Ol google-news


Gazeteci Sertaç Kayar, bu sabah saatlerinde Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı. Bir süre evde arama yapan polisler, Kayar’ı ifade vermesi gerektiğini söyleyerek Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Kayar, öğleden sonraya kadar avukatıyla birlikte emniyette tutulduktan sonra  ifadesi alınarak serbest bırakıldı. 

Gazetemize konuşan Kayar, “Bana resmi olarak gözaltına alınmadığımı söylemişlerdi ama fiili olarak tam bir gözaltı süreci yaşadım. Suçlama da yapmış olduğum bütün haberler, üç ayrı dosya  halinde soruldu. Haber konusu olan her şeyi bana suçlama olarak sordular. Genellikle gazetecilik ile ilgili faaliyetlerimi sordular. Bunun dışında DTK’ye gidip gelmemi sordular” diye konuştu.

Son dönemde gazetecilere yönelik belirgin bir tutum olduğunu belirten Kayar, “Son dönemlerde bunun birçok örneğini hep birlikte gördük. Gazeteci arkadaşlarımızın maruz kaldıkları uygulamalar karşısında benim karşı karşıya olduğum bu durum ilk değil. Kaldı ki ben kendimi emniyette ifadem alınıp serbest bırakılmam nedeniyle diğer arkadaşlarım karşısında şanslı olarak görüyorum. Ancak şu anda cezaevlerinde tutuklu bulunun çok sayıda meslektaşımız var. Onların da bir an önce serbest bırakılıp, sevdiklerine kavuşmalarını, mesleklerini icra edebilmelerini umut ediyorum. Umarım onlar da en kısa zamanda özgür kalıp kaldıkları yerden gerçekleri aktarmaya devam ederler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler