Gazeteciler için felaket yılı

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2017 yılı raporuna göre dünya genelinde en az 65 gazeteci mesleğini yaptığı için öldürüldü. 326 gazeteci mesleğini yaptığı için cezaevinde. Bu gazetecilerin yarısı ise Türkiye, Çin, Suriye, İran ve Vietnam’da tutuklu.

Yayınlanma: 20.12.2017 - 06:14
Abone Ol google-news

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) 2017 yılı raporuna göre dünya genelinde en az 65 gazeteci mesleğini yaptığı için öldürüldü. 326 gazeteci mesleğini yaptı- ğı için cezaevinde. Bu gazetecilerin yarısı ise Türkiye, Çin, Suriye, İran ve Vietnam’da tutuklu. Örgütün 2017 yılını değerlendirdiği rapora göre, Türkiye’de 100’ün üzerinde gazeteci cezaevinde. Bu kişilerden en az 43’ünün tutukluluğu ile gazetecilik mesleği arasında açık bir bağlantı bulunuyor. Rapordaki değerlendirmeye göre, hukuk devleti ilkeleri yerine keyfi kararların geçerli olduğu Türkiye’de gazetecilerin tutuklanması için hükümeti eleştirmeleri veya bazı hassas kaynaklarla bağlantı kurmaları yeterli sayılıyor. Gazeteciler sistematik olarak uzun süreler boyunca tutuklu kalıyor ve mahkeme kararı olmadan cezalandırılıyor.

Rapora göre dünyada en az 65 gazeteci ve medya çalışanı meslekleriyle bağlantılı nedenlerle öldürüldü. 39 gazeteci ise doğrudan meslekleri hedef alınarak öldürüldü. 26 gazeteci ise silahlı çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki bombalı saldırılarda tesadüfen hayatını kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler