Hekime yönelik bir şiddet daha

İstanbul Üniversitesi(İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan nöbetçi bir asistan hekim, hasta yakınının şiddetine maruz kaldı. Hekimler bu duruma tepki göstererek “Sağlıkta şiddetin normalleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz” dediler.

Yayınlanma: 20.12.2017 - 14:53
Abone Ol google-news

Olay geçen cumartesi günü sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, nöbetçi asistan hekimin, serviste yatan diğer hasta ve hasta yakınlarının mahremiyetine saygı göstermemesi nedeniyle bir hasta yakınını uyardığı, bunun üzerine hasta yakınının doktoru darp ettiği belirtildi.

Olaya tepki gösteren hekimler, “Arkadaşımız silahlı olduğu fark edilen hasta yakını tarafından ölümle tehdit edilmiştir. Ülkenin geleceğini oluşturacak çocuklarımız için bu kadar emek verip,gecemizi gündüzümüze katarak şiddete uğramak hepimizi üzmekte ve düşündürmekte” dediler. Yaşanan bu olayın sağlıkta şiddetin ilk örneği olmadığı vurgulanan açıklamada “Şiddeti uygulayanlar kadar önlem almayanların, caydırıcı cezalar vermeyenlerin, sağlık çalışanlarını halkın gözünde itibarsızlaştıranların da suçu var” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon