Afrin şehidine veda... Erdoğan: ÖSO ile birlikte kazanacağız

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Suriye sınırında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından Ankara'ya uğurlandı. Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde şehit Özalkan için tören düzenlendi.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 13:49
Abone Ol google-news

<video:911432>

 

Kilis'in Suriye sınırındaki çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirildi. Şehidin cenazesi Sincan'daki baba evine götürülerek helallik alındıktan sonra Ahmet Hamdi Akseki Camisine getirildi.

Fotoğraflarla TSK'nin Afrin'e birlikte operasyon düzenlediği ÖSO militanları

Burada öğle namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başakanı Doğu Perinçek, bazı bakanlar, milletvekilleri, görev arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

‘MUSA EVLADIMIZ BİZİ DİNLİYOR’

Cenaze namazı sonrası şehit Özalkan’ın tabutu başında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musa Özalkan'ın Afrin operasyonundaki ilk şehit olduğunu belirterek, "Öncelikle iki merhumumuza da Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimiz Musa Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz.’ Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor" dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehidimiz Musa Özalkan, Afrin Operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz.' Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz de onun şahadetine şahidiz. O da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz bu karda kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan bir operasyon değil, bu operasyon tamamiyle YPG, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik operasyondur. Bu operasyonu Allah’ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. ’Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan, şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyen Mehmetlerimiz ile alacağız. Kararlıyız, azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmışa bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç, beş tane ipsize, sapsıza biz bu sınırlarda soluk aldırtmayız. Şu anda yavrumuz bu noktada attığı tweetler ile de adeta geleceğini okudu ve bu tweetler de adeta şahadetten kendisine gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerekeceğini orada bildirdi. Bu millet güçlü. Bu noktada evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak kendimiz hallederiz, onu da yerine getiririz" 

Şehit Üstçavuş Özalkan, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenden sonra Ayaş ilçesi Bayat Köyü Mezarlığına defnedildi.

Afrin operasyonundan ilk acı haber geldi: Vasiyeti ortaya çıktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler