Savcılıktan 'reis'e hakaret davası: Reis'in Erdoğan olduğunu bilmemen imkansız

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KHK ile Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter hakkında “Eskiden reis denilince aklıma ilk Temel Reis gelirdi. Ama şimdi yavşağın biri geliyor artık” paylaşımı nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan dava açtı. Yiğiter, ifadesinde “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kastetmedim” dedi. Savcılık ise iddianamede, “Erdoğan'a sevenleri Reis sıfatını taktı. Zamanla Reis sıfatı Erdoğan ile özdeşleşti. Sanığın,reis sıfatının Erdoğan ile özdeşleştiğini bilmemesi imkansız” dedi.

Yayınlanma: 01.02.2018 - 16:48
Abone Ol google-news

Cenk Yiğiter, facebook hesabından 14 Ekim 2016 tarihinde “Eskiden reis denilince aklıma ilk Temel Reis gelirdi. Ama şimdi yavşağın biri geliyor artık” paylaşımı yaptı. Yiğiter'in üniversitede öğrencisi olan bir kişi, bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Yiğiter, “Bu paylaşımda hiçbir şekilde cumhurbaşkanını kastetmedim. İsim ya da sıfat bulunmayan bu yazıda, Cumhurbaşkanı'nı hedef aldığım iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Yavşak diye kastettiğim kişi, sosyal çevremde var olan ve kişisel husumetimiz bulunan bir erkek şahıstır. Bunun ayrı bir şikayet konusu yapılmasını istemediğim içi hedef aldığım o kişinin ismini söylemek istemiyorum. Ancak hiçbir şekilde Cumhurbaşkanını kastetmedim.” dedi.

Savcılık: Reis'in Erdoğan olduğunu bilmemen imkansız

Ankara Basın Savcılığı, Yiğiter hakkında 19 Ocak tarihinde iddianame düzenleyerek, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dava açtı. İddianamede, “Reis” sıfatının Cumhurbaşkanı ile özdeşleştiği belirtilerek, şu değerlendirme yapıldı:

“Siyasi liderlere zaman zaman kendi isimleri dışında sıfatlar takılıp kullanıldığı bilinen bir gerçektir. Bu kapsamda eski siyasilerden Süleyman Demirel'in 'barajlar kralı', Bülent Ecevit'in 'Karaoğlan', Alparslan Türkeş'in 'Başbuğ', adıyla maruf oldukları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de sevenlerince takılan 'reis' sıfatının, zamanla Erdoğan'la özdeşleştiği bilinen bir durumdur. Kısa bir süre öncesine kadar Ankara Üniversitesi GEnel Kamu kürsüsünde doktor asistan olarak görev yapan ve kamuoyunca barış bildirisi olarak adlandırılan yazıya imza atması nedeniyle işine son verilen ve halen avukatlık stajı yapan şüphelinin mesleki müktesabatı ve konumu gereğince 'reis' sıfatının Recep Tayyip Erdoğan'la özdeşleştiğini bilmemesinin imkansız olduğu, bu itibarla şüphelinin savunmasının suçtan kurtulmaya dönük ve inandırıcılıktan uzak olduğu, başka bir anlatımla şüphelinin soruşturmaya konu yazıyla Cumhurbaşkanına hakaret ettiği kanaatine varılmıştır.”

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler