TSK’den Atina’ya tatbikatlı mesaj

Türkiye, Afrin’e yönelik kapsamlı askeri harekât düzenlediği sırada sorunlu müttefiki Yunanistan’ın Ege’de Kardak kayalıklarına yönelik hareketlenmesine tepki vermekte gecikmedi.

Yayınlanma: 17.02.2018 - 21:19
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Trakya bölgesinde yaptığı ve zırhlı unsurların katıldığı tatbikatın Yunanistan’a “açık askeri mesaj” olduğu değerlendiriliyor. Kırklareli’de gerçekleştirilen “Durgun Sulardan Geçiş Eğitimi”nin doğrudan Yunanistan’a mesaj olduğu idda ediliyor.

Ege’deki gerginlik Türk ve Yunan sahil güvenlik botlarının çarpışmasına kadar vardı. Yunanistan’ın zamanlaması ve Savunma Bakanı’nın Kardak’a çelenk bırakmak istemesi Türkiye tarafında “dostane” karşılanmıyor. konuya ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirme yapan askeri kaynaklar, “Daha önceki yıl böyle bir çelenk bırakma girişimi olmadı. Ama Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekâtı sırasında Ankara’nın dikkatinin bu bölgeye yoğunlaştığı düşünüldü, bunu fırsata çevirmek isteyen Yunanistan’ın eski huyları açığa çıktı” değerlendirmesini yaptı.

Beklenmeyen tepki

Gerginlik sonrası Türkiye’nin verdiği askeri yanıtların Yunanistan tarafından beklenmediği ve tahmin edilmediğini savunan kaynaklar, “Şimdi hiç yoktan Çavuş adasına askeri tesis yapıldı. Yalnızca denizde tepki verilmedi, Türkiye’nin kara gücünün Afrin’e yoğunlaştığı düşünülürken Trakya’da ansızın askeri manevra yapılması kararı verildi. Kısa sürede de gerçekleştirildi” görüşünü dile getirdi.

Meriç’i geçme provası

Meriç’i geçme provası Trakya’da konuşlu bulunan kara gücü 13- 15 Şubat’ta Kırklareli’de tatbikat gerçekleştirdi. Orgeneral Muhittin Önür Kışlası Köprücük Eğitim Göletleri’nde gerçekleştirilen “Durgun Sulardan Geçiş Eğitimi”nin “Meriç’i geçme provası” olarak algılandığı belirtilirken, tatbikata 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ile 5. Kolordu İstihkam Alayı Köprücü Tabur Komutanlığı birlikleri katıldı. Tatbikat ile Türkiye’nin, Yunanistan’la anlaşmazlık bulunan konulardan ödün vermeyeceğini hem de askeri yöntemle gösterdiğine dikkat çekiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler