Cumhuriyet'ten açıklama: Savcılık, Adalet Bakanlığını yalanladı

Nusret Yılmaz haberinin dayanağı Adalet Bakanlığı'nın resmi yazısıdır...

Yayınlanma: 23.02.2018 - 11:26
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gar katliamı sanığı Nusret Yılmaz'ın yasal yollarla iki kez Gürcistan'a geçtiği, sınır dışı edilmesine karşın Türkiye'de serbest kaldığına ilişkin Cumhuriyet'in haberine ilişkin açıklama yaptı. Haberin gerçeği yansıtmadığını öne süren başsavcılık, sınırdan geçen Nusret Yılmaz'ın Trabzon Vakfıbekir doğumlu başka bir kişi olduğu ve olayın isim benzerliği olduğunu ifade etti.

Akşam gazetesi ise, bugün yayımladığı “Cumhuriyet'ten alçak yalan” başlıklı haberinde, “Cumhuriyet alçakça algı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Gazete manşetten duyurduğu haberde Türkiye'yi azılı DAEŞ'li teröristi koruyup salıvermiş gibi gösterdi” dedi. Haberde, aranan terörist Nusret Yılmaz'ın Adıyaman Besni doğumlu olduğu, bulunan kişinin ise Trabzon Vakfıkebir doğumlu başka bir kişi olduğunu öne sürerek, olayda isim benzerliği olduğunu kaydetti.

 Oysa Cumhuriyet'in haberinin dayanağı Adalet Bakanlığı'nın resmi bir yazısıdır. Bu yazı, Nusret Yılmaz'ın sanığı olduğu Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gar katliamı dosyasına girmiştir. Yazıda, Nusret Yılmaz'ın Adıyaman Besni doğumlu olduğu ve Gar katliamı sanığı olduğu açıkça belirtilmiştir. Yazıda, isim benzerliğine ilişkin hiçbir bilgi yoktur.


 Bu resmi belge niteliğindeki yazı, elbette haber değeri vardır ve Cumhuriyet bunu yayımlamıştır. Eğer ortada bir “gerçeği yansıtmama” durumu varsa, bu Adalet Bakanlığı'ndan kaynaklanmaktadır. Gürcistan'a geçen Nusret Yılmaz'ın IŞİD üyesi Nusret Yılmaz olduğunu belirten Cumhuriyet değil, Adalet Bakanlığı'dır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler