Erdoğan: O komünist, vatan haini, terörist gençlere okuma hakkı vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6'ncı İl Kongresi'ne katılmak üzere Samsun'a gitti. Burada yaptığı konuşmada üniversitenin adını anmadan Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin operasyonunda şehit düşen askerler için stant açıp lokum dağıtan öğrenci grubuna tepki gösterenlere ilişkin konuştu.

Yayınlanma: 24.03.2018 - 14:28
Abone Ol google-news

<video:947895>

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekkeköy İlçesi'ndeki Yaşar Doğu Spor Salonu'nun önünde yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin şunları söyledi:

Boğaziçililerden Erdoğan'a 'terör' yanıtı

"İstanbul'da bir üniversitede adını söylemeyeyim zaten siz anlarsınız çıktılar orada imanlı yerli ve milli gençlik Afrinle ilgili lokum dağıtıyordu. O gençlik burada lokum dağıtırken, o komünist vatan haini gençler onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu gençlere üniversitelerde okuma hakkı vermeyeceğiz. Çünkü üniversite terörist gençlik yetiştirmez. Üniversite vatanına milletine kendisine hizmet edecek nesil yetiştirir" dedi.

<video:947943>

 


17 KİŞİNİN EŞGALİ BELİRLENDİ
Erdoğan'ın konuşmasında yer verdiği olay kapmasında 17 kişinin eşgaline ulaşılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 19 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi'nin kuzey kampüsünde Afrin'de şehit düşen askerleri anmak için stant açan ve program düzenleyen öğrenci grubuna tepki gösterdiği iddia edilen 17 kişiyi tespit etmişti. 17 kişiden 5'i ise gözaltına alındı. 12 kişinin de arandığı bildirilmişti.

UÇAK ORDU'YA İNEMEDİ, SAMSUN'A GERİ DÖNDÜ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun'daki Olağan 6'ncı İl Kongresi'ne katıldıktan sonra, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ordu'ya planlanan şekilde helikopterle gidemeyince Samsun Çarşamba Havalimanı'na geçti. Ardından buradan uçakla Ordu'ya gitmek üzere hareket etti ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı'na inilemedi. Bunun üzerine uçak Samsun Çarşamba Havalimanı'na inmek üzere geri döndü. Samsun'a inen Erdoğan, karayoluyla Ordu'ya hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler