Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın... Hasta yakını: ‘Alarm çalışmadı’

Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın çıktı. Alevler binanın dış cephesini sardı. Büyük panik yaşanan hastanede, hastalar tahliye edildi. İstanbul Valisi Şahin, "Yangın kısmen kontrol altına aındı. Yangından can kaybı yok. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil" dedi. Hasta yakını Erkan Canbay, yangın alarmının çalışmadığını belirterek, “Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar" dedi.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 17:24
Abone Ol google-news

<video:954276>

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde hastanenin çatısından ateş ve dumanlar yükseldiği görüldü. Hastaneye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangın kontrol altına alındı. Gaziosmanpaşa Taksim İlk Yardım Hastanesi'ndeki yangınla ilgili inceleme yapmak için 2 başsavcı vekili, 4 savcı görevlendirildi.

Sağlık Bakanı'ndan yangına ilişkin açıklama

Yangından sonra tüm hastaların tahliye edildiği bilgisini paylaşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Yangında yaralanan yok. Sebebi ortaya çıkarılacak." dedi.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne gelerek son durum hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, hastane önünde yaptığı açıklamada yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı. Vali Şahin, "Geliş-gidiş güzargahlarımızı kapatmasınlar lütfen. Ambulanslarımızın, itfaiye araçlarımızın trafikte daha rahat seyredebilmeleri için bu noktaları açalım" şeklinde anons yaptı.  

“İÇERİDE BİR YANGIN YOK"
Yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Arkadaşlar şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı. Ciddi bir ölü noktasında bir üzücü haber yok. İnşallah sonuna kadar da olmaz. Arkadaşlarımız şu anda bütün katlara ulaştı ve müdahalesini yapıyor. Bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. İçeriye duman dolmuş bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. İçerde arkadaşların verdiği bilgiye göre içeride bir  yangın yok. Yangın dış yüzey ve çatıda" dedi. Şahin, yangının çıkış nedenini soran gazetecilere “ Daha çok yeni" cevabını verdi.  

İTFAİYE: ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karhan, "Yangında ölen ya da yaralanan olmadı, tahliyeler devam ediyor" dedi.

HASTA YAKINI: YANGIN ALARMI ÇALIŞMADI, İKİ KATI DUMAN KAPLADIKTAN SONRA SESLENEREK HABER VERİLDİ

CNN Türk yayınında konuşan hasta yakını Erkan Canbay, eşinin hasta olduğunu ve yangın başladığında sekizinci katta olduklarını söyledi. Yangın alarmının çalışmadığını belirten Canbay, “Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar. Birçok hasta sedyede kaldı, şoktayım, anlamıyorum. Hastamı götürmeye çalışıyorum, ikimizde halsiziz, perişanız” dedi.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın- FOTOĞRAFLAR 

HASTALARIN TAHLİYESİNE BAŞLANDI - VİDEO

<video:954301>

PATLAMA SESLERİ GEDLİ

Görgün tanıklarının anlattığına göre binadan patlama sesleri geldi. Yangın nedeniyle binadan dış cephe parçaları etrafa saçıldı. 

AYNI HASTANE DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI

Gaziosmanpaşa'da bulunan hastanede 2011 yılında da dış cephe çalışmaları sırasında yangın çıkmıştı. Yangın üç saatlik çalışma sonucu söndürülebilmişti. Bir önceki yangın da bina inşaat halindeyken başlamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtindeki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul’daki yangın haberinin akabinde, Sağlık Bakanı Demircan’ı telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldığını belirtti.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması yapılıyor. Dış cephede çıktı yangın. Vatandaşlara endişe etmemelerini tavsiye ediyorum. Bina yapılmadan önce bir ayngın çıkmıştı, hastane inşaat halindeydi. Şuan da yangının neyden kaynaklandığını bilemiyoruz.Yoğun bakımda yatan hastalar tahliye edildi." dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU HASTALARA MÜDAHALE ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangının ardından olay yerine geldi. Kendisi doktor olan Kaftancıoğlu, hastaneden çıkarılan hastalara sağlık ekipleri ile birlikte müdahale etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler