ETHA çalışanları Pınar Gayıp ve Semiha Şahin tutuklandı

7 gündür gözaltında tutulan ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabir Pınar Gayıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 19.04.2018 - 13:26
Abone Ol google-news

7 gündür gözaltında tutulan  Semiha Şahin ve Pınar Gayıp, SGDF üyesi Ferhat Pehlivan ve Gazi Mahallesi'nde gözaltına alınan Gülsen İmre emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifade almadan Şahin, Gayıp, Pehlivan ve İmre'yi "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Semiha Şahin ve Pınar Gayıp, 12 Nisan gecesi evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alındıkları sabah saatlerinde komşularından öğrenildi. Evde arama yapan polis, cep telefonlarına el koydu.

Aynı gece, SGDF üyesi Ferhat Pehlivan İzmir'den gözaltına alındı. Aile ziyaretine giden Pehlivan, İstanbul'a getirildi. İstanbul Gazi Mahallesi'nde ise Gülsen İmre evi basılarak gözaltına alındı.

Soruşturmaya gizlilik kararı getirilirken, havuz medyası 4 kişinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını yazdı. Suçlamalar ise dün emniyetteki ifade işlemleri sırasında öğrenildi.

Semiha ve Pınar'a sosyal medya paylaşımları ve haber takibi nedeniyle "örgüt üyeliği ve propagandası" suçlaması yöneltildi. Sosyal medya paylaşımları 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait. 

 TUTUKLANDILAR

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ETHA çalışanları Semiha Şahin ve Pınar Gayıp tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler