CHP'li Öztürk Yılmaz Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 20.04.2018 - 11:06
Abone Ol google-news
<video:961371>

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayarak, "Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, Genel Başkanımıza da düşüncelerimi açtım. Genel Başkanımızın aday olması durumunda kendisini sonsuz destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım. Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz. Burası er meydanıdır. Bunu olabilecek insanların ortaya çıkması gerekiyor. Kimseden korkum yok, veremeyecek tek bir hesabım yok. Ben CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum. 25 Haziran'da yeni bir yaza uyanmak istiyorum " dedi.

"BU KOMPLOYU BOŞA ÇIKARMAMIZ LAZIM"

 Öztürk Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Muhalefetin uygulayacağı strateji çok önemli ben de bu strateji de yer almak istiyorum. Mesele millet, ülke meselesi. Türkiye zor bir durumda. Bir komplo ile karşı karşıya. Bir çıkış lazım. Ayaklarımıza vurulan bu prangaları söküp atmamız lazım. Erken seçim kararından sonra bir başka tezgah daha tezgahlanıyor. Medya ve sözüm ona bazı kanat önderleri CHP'nin adayını da kendileri belirlemek istiyorlar. Bu bir komplodur bunu boşa çıkarmamız lazım. Sayın Genel Başkana düşüncelerimi açtım. Genel Başkanımızın aday olması durumunda kendisini sonsuz destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım. Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, Genel Başkanımıza da düşüncelerimi açtım. Genel Başkan aday olmadığı taktirde adayım. Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz. Burası er meydanıdır. Bunu olabilecek insanların ortaya çıkması gerekiyor. Kimseden korkum yok, veremeyecek tek bir hesabım yok" diye konuştu.

 "CHP ÖNÜNDE BAĞLAMAK İSTEMİYORUM"

"CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum" diyerek konuşmasına devam eden Öztürk Yılmaz, "Halkla birlikte bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyorum. Ben CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum. 25 Haziran'da yeni bir yaza uyanmak istiyorum. Kararlıyım. Hiçbir şeyden de korkmuyorum. Milleti böldü birleştirmemiz lazım. Yere düşen milli iradeyi ayağa kaldırmamız lazım. Partimiz bunu bana uygun görürse 80 milyonu birleştireceğiz. En başta da bu zamana kadar AKP'ye oy veren kardeşlerimizi de kucaklayacağız. Kimseye düşmanlığımız kimseyle hesabımız yok. Demokrasi ile gelenlerin demokrasinin önünü kapatmalarına karşıyız. Sayın Erdoğan'ın kişiliğine de karşı değiliz. Ülkemizin otokratik bir eğilime, yöne kaymasına izin vermeyeceğiz. Şahsi, yandaş çıkarlarla ülkenin bulunduğu yerden geri gitmesi uluslararası alanda rezil olmasına izin vermeyeceğiz. Bu görevler adım duyulsun diye olunmaz. Partim uygun bulursa sorumluluğumun gereğini yapacağım. Millete hayal kırıklığı yaşatmayacağım. Kimseye düşmanlığımız yok. Sayın Erdoğan'ın Türkiye'yi götürmek istediği yere dur diyeceğiz. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Mesele ülke, millet meselesidir. Sorumluluk üstlenme anıdır. Bütün siyasi partilerle Türkiye'yi birleştireceğiz. Kimseye 'kenarda kaldık' dedirtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 ADAYLIK AÇIKLAMASINA CHP'DEN İLK TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhuriyet'in Öztürk Yılmaz'ın adaylık açıklaması hakkındaki sorusu üzerine "Aday adayı olmak herkesin hakkı. Ne güzel. Demokrasi tıkır tıkır işliyor demek ki...Hayırlı olsun." dedi.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

 Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

 Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

 11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı. 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem TBMM seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.[3] 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi. 24 Ocak 2016 tarihi itibarıyla CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Yılmaz, Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Kılıçdaroğlu'na Gül'ün adaylığı soruldu: Şimdilik yok...

Gülay Yedekçi'den CHP'nin adayına ilişkin açıklama

Kılıçdaroğlu 'Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' sorusuna yanıt verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler