Cumhuriyet Cumartesi geliyor...

Cumhuriyet bu haftadan itibaren yeni bir eki okuruyla buluşturuyor.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 16:50
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Cumartesi genç, enerjik, yüzü geleceğe ve iyi haberlere dönük bir ek. Haftanın kültür sanat haberleri, söyleşiler, kent yaşamına dair yazılar ve özel olarak hazırlanan mizah sayfasıyla Cumhuriyet umartesi sıcak gündemin arasında soluklanacak bir durak.

*Annelik: Ne mükemmel ne de kutsal 

Anneler Günü'ne bir kala etrafımız kutsanan annelik mesajlarıyla dolu. Kadınların annelik üzerinden yargılandığını, doğurganlıkla sınandığını fark edemiyoruz bile. Hande Birsay, nam-ı diğer Hihieved, bir süredir sosyal medya hesabından bu yargılamaların ipliğini pazara çıkarıyor. Cumhuriyet Cuma6tesi için kaleme aldığı yazıda da ‘mükemmel annenin görevleri’ klişesiyle kadınları cendereye alanları, kendi değer yargılarını hepimize dayatanları tiye alıyor.

HANDE BİRSAY

 *Yeni Türkiye’nin gayri resmi tarihi

Mirgün Cabas sordu, Can Kozanoğlu anlattı. “Bıçkın ve Ağlak”, Yeni Türkiye’nin hikayesini anlamaya ve anlatmaya çalışan bir kitap. Değişen şöhret kavramını, medyanın yapamadığı muhasebeyi, muhafazakar dünyanın popüler kültür arayışını ve iktidar ile muhalefetin paylaştığı ‘bıçkın ve ağlak’ ruh halini Emrah Kolukısa’ya anlattılar.

EMRAH KOLUKISA

 *10 bin adımda Yeldeğirmeni

Tarihi apartmanlarla dolu bir semt, 21. Yüzyılı sokak sanatıyla yakaladı. Duvar resimleri, yeni açılan kafeleri, sıra dışı dükkanları ve 1900’lerin başından bugüne uzanan apartmanlarıyla 10 bin adımda Yeldeğirmeni rehberi. BURAK KURU

 *Murakami bu yıl da Nobel'i alamadı YEKTA KOPAN

 *İsveç bize borcunu köfteyle ödedi AYLİN ÖNEY TAN

 *Handmaid's Tale'nin 2. sezonu daha da sert GÜLİZ ATSIZ NOYAN

 *GJ273b gezegenine Ah! Kosmos'tan bir sesi ARTEMİS GÜNEBAKANLI

 *Güncel sanat Mardin sokaklarında AYÇA DERİN KARABULUT

 Cumhuriyet Cuma6tesi bugün Cumhuriyet'le  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon