Darp edilerek gözaltına alınan liseliler serbest bırakıldı

Kadıköy’de “Karneler sizin, gelecek bizim!” çağrısıyla eylem yapan yaklaşık 30 öğrenci polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Darp görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından #KadıköydeİşkenceVar etiketinde liselileri darp eden polislere tepki gösterildi. Kadıköy'de gözaltına alınan lise öğrencilerinden biri "Kafamı üç yerden yardılar, dudağımı patlattılar. Bu işkenceciler yaptı bunu" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2018 - 17:56
Abone Ol google-news

<video:992658>

 

Kadıköy’de “Karneler sizin, gelecek bizim!” çağrısıyla eylem yapan lise öğrencilerine izin verilmedi. Polisler, 30’a yakın liseliyi ters kelepçe ile gözaltına aldı. Gözaltına aldıkları öğrencilerin, polis aracında darp ettiği görüldü.

Eyleme, Devrimci Liseliler (Dev-Lis), Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Lise Anarşist Faaliyet (LAF), Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) ve Özgür Lise çağrı yapmıştı.

Gözaltıları protesto etmek için bir araya gelen ikinci gruba da izin verilmedi. HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu ve gözaltılara tepki gösterenler, polis tarafından darp edildi.

CHP'li vekillerden açıklama

CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş, Kadıköy Emniyet Müdürlüğü İskele Karakolu yetkililerinden gözaltındaki gençlere ilişkin bilgi aldı.Tanal, ''21 öğrenci şu an Numune Hastanesi'ne gönderildi. Tedavilerinin ardından serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz; gençlerimiz sahipsiz değildir.'' dedi.

Kadıköy Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Barış Yarkadaş ise ''Hiç kimse demokrasiden yana olan gençleri sahipsiz sanmasın.Konunun takipçisi olacağız dedi''

Halktan sert tepki: Çocuk bunlar çocuk

Gözaltına alınan çocuklara polis aracı içerisinde de dayak devam etti. Polis, liselilere gözaltı aracında içinde de coplarla saldırdı. Saldırıya Kadıköy halkı sert şekilde tepki gösterdi. Gözaltı aracının etrafında toplanan kalabalık polisi yuhaladı, öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Beyin travması şüphesi

Gözaltına alınan çocuklardan M.E. beyin tramvası şüphesiyle tomografiye götürüldü.

"Kafamı üç yerden yardılar"

Kadıköy'de gözaltına alınan lise öğrencilerinden biri "Kafamı üç yerden yardılar, dudağımı patlattılar. Bu işkenceciler yaptı bunu" dedi. <video:992873>

Milletvekillerinden destek

HDP milletvekili adayları Sema Uçar, Veli Saçılık, Aylin Hacaloğlu, Erol Katırcıoğlu, İlhan Çelik, Tuncay Gökçe, Cansu İrem Kalender ile HDP Kadıköy İlçe Örgütü ve CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker, Barış Yarkadaş çocukların tutulduğu karakolun önünde bekleyişe geçti.

Ahmet Şık: Onların tasmasını tutanlardan da hesap soracağız

HDP milletvekili adayları Ahmet Şık ve Veli Saçılık, Kadıköy Rıhtım'da liselilere destek açıklamasında bulundu.

Kadıköy'de darp edilerek gözaltına alınan çocuklara destek için açıklamada bulunan HDP İstanbul milletvekili adayı Ahmet Şık, "Bir baba olarak buradayım. Çünkü bugün devlet üniformasıyla çocukların karşısına dikildi. O çocuklarımıza işkence yaptılar. O işkencecilerden hesap sormazsam ben namerdim. O işkencecilerden de onların tasmasını tutanlardan da hesap soracağız bunu buraya yazıyorum. Beni öfkelendiren şey, 16 yaşında çocuklar herkesin gözü önünde işkence gördüler. Her şey herkesin gözü önünde oluyor. Öyle kenara çekilip ıslık çalmakla yuh çekmekle bu iş olmaz. Orada o çocuklara işkence yaptılar herkesin gözü önünde ve hiçbir şey yapmadınız. Bu ayıp da sizin olsun" dedi.

<video:992876>

Serbest bırakıldılar

Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilen liselilerin ifadeleri alınmaya başlanmasının sonrasında Gözaltındaki liselilerin tamamı Yoğurtçu Çocuk Karakolu'ndan serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler