Ekonomi için ürkütücü İkinci yarı uyarısı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan yardımcısı Meehmet Şimşek, "seçimlerden sonra yapısal reformlara hız vererek büyümeyi sürdürülebilir kılacağız." sözleriyle umut vermeye çalıştı ama kötü haberler Londra merkezli Bluebay Asset Management Stratejisti Timothy Ash'ten geldi. ASH, "İkinci yarıda büyüme düşecek. Asıl soru bu sürecin ne kadar sancılı olacağı ile ilgili." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 09:48
Abone Ol google-news

Ekonomistler ikinci çeyrekte ivme kaybının hızlanacağına işaret ediyor. Londra merkezli Bluebay Asset Management Stratejisti Timothy Ash, büyümenin beklentilerin üzerinde gelse de verinin şu aşamada anlamsız olduğunu vurgulayarak “Yılın ikinci yarısında daha yüksek oranlı faizler, daha zayıf yerel para ile daha düşük büyümeyle birlikte yeniden dengenlenme sürecinin yaşanacağı artık kesinleşti.Asıl soru bunun ne kadar sancılı olacağı” yorumunu yaptı. Ash, nisanda 5.4 milyar dolara yükselen cari açık verilerinin problemleri teyit ettiğini dile getirdi.

<haber-dikey:995031>

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Tüm ekonomik saldırılara ve oynanan oyunlara rağmen, sağlam makro temeller üzerinde güçlü büyümeye devam” dedi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem büyümenin kapsayıcı ve güçlü olduğunu iddia etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de “Büyüme tahminlerini düşüren uluslararası kuruluşlara gereken cevabı verdik” dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise büyümenin tüketim kaynaklı olduğunu itiraf ederken seçimlerin ardından yapısal reformlara hız vererek büyümeyi sürdürülebilir kılacaklarını öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler