Skandal Erdoğan videosuna HDP'den sert tepki: Utanç verici

Erdoğan’ın sosyal medyada paylaşılan konuşmalarına HDP cephesinden sert tepki geldi. Skandal videoyu HDP Genel Merkezi resmi Twitter hesabından paylaştı: AKP Genel Başkanı Erdoğan açıkça suça teşvik ediyor.

Yayınlanma: 14.06.2018 - 09:07
Abone Ol google-news

Erdoğan’ın sosyal medyada paylaşılan konuşmalarına HDP cephesinden sert tepki geldi. Skandal videoyu HDP Genel Merkezi resmi Twitter hesabından paylaştı. HDP videonun altına “AKP Genel Başkanı Erdoğan açıkça suça teşvik ediyor. HDP’yi baraj altında bırakmak için hile ve baskıyla oylarımızı çalmayı planlıyor. Çünkü HDP Meclis’te olmazsa 400’den fazla vekil kazanacağını biliyor. İşte bunu engellemek için 24 Haziran’da bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a” notunu düştü.

"Suç barındıran bir talimat"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de tepkisini “Oradaki talimatları HDP’ye yönelik yönlendirme var. Suç barındıran bir talimat. Tek çözüm olarak gördükleri şey HDP’nin baraj altında kalması” ifadesiyle dile getirdi. 

<haber-dikey:997161>

"Demokrasi adına utanç verici"

HDP Ankara miletvekili adayı Nuray Türkben de Erdoğan’ın sözlerine “Bu video demokrasi adına başlıbaşına utanç verici, Erdoğan karşısındaki sandık görevlilerine bir tür istihbarat faaliyeti yapmasını istiyor. Bu kendisinin istihbarat siyasetinin devamı. HDP şuan AKP’nin kâbusu. Ve bu kâbusu bertaraf etmek için her aracı kullanıyor... Sokaklarda, alanlarda ve sandık başında tüm emeğimizle çalışacağız” diye gösterdi.

"AKP’nin tek umudu #HDP’nin baraj altında kalması"

HDP Aydın milletvekili adayı Ferhat Tunç, tepkisini twitter hesabından “AKP diktatörlüğünden bunalmış herkese sesleniyoruz! AKP’nin tek umudu #HDP’nin baraj altında kalması, Bunu Reis diyor! 24 Haziran’da AKP’yi sandığa gömmenin ve birbirimizle yeniden kucaklaşıp, birlikte Türkiye olmanın tek yolu HDP’ye oy vermektir! İşte bu yüzden HDP barajı geçmelidir!” paylaşımı ile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler