Uzayda yaşam hazırlığı

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2030 yılına dek Mars’a insan gönderme planları çerçevesinde astronotların uzayda konaklamasını sağlayacak bir “ev” tasarladı.

Yayınlanma: 01.04.2016 - 09:44
Abone Ol google-news

Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) adı verilen yeni yaşam kapsülleri Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) eklenerek uzaya gönderilecek. Burada açılarak istasyonun yanına eklenecek. NASA’nın projesine destek veren Space X şirketinin 8 Nisan’daki fırlatma görevinde ilk kez denenecek olan BEAM eğer başarılı olursa gelecek görevlerde de kullanılması planlanıyor. Peki bu “ev” nasıl çalışacak?

2.4 metre çapındaki ve 1.5 metre derinliğindeki yaşam kapsülü şişirildiğinde 3.2 metre çapa ve 3.7 metre yüksekliğine sahip oluyor. Hafif ve kolayca şişirilebilecek bir malzemeden üretilen BEAM’in aynı zamanda radyasyondan koruyan bir zırhı da olacak. ISS’ye kurulan test modülü 2 sene boyunca test edilecek. Test sonucunda BEAM’in kozmik radyasyona dayanıklılığı ve sağlamlığı anlaşılacak. Astronotlar evi ancak bu aşamadan sonra kullanmaya başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler